perjantai 31. joulukuuta 2021

Onnellista käpyilyvuotta 2022 !Katsotaan luottavasti tulevaan ja otetaan oppia linnuista.
 Lintu ei istahda oksalle luottaen, että oksa kantaa,
vaan luottaen siihen, että osaa lentää.


 

Olen aina ollut huono tekemään uuden vuoden lupauksia, enkä tee nytkään. Katselen vuoden 2021 aikaansaannoksia, tehden yhteenvetoa ja havaintoja. Sitten lähden eteenpäin katsomaan mitä vuosi 2022 tuo tullessaan. 

2021 Onnistumiseksi lasken lumihiutalehaaveen toteutumisen. Olen haaveillut ripustavani käypitsilumihiutaleita joulukuuseen. Se onnistui tänä vuonna, kun oli vihdoin minun vuoroni koristella kuusi. 

Positiivista lumihiutaleissa oli se, että niiden muodot ja koot vaihtelivat ja n. 40 lumihiutaletta antoivat näköä kuuselle. Minun kestokuuseni on sen verran suuri, että lumihiutaleita mahtuu vielä lisää ja tulen käpyilemään lumihiutaleita jatkossakin.

Kuusi

Laitoin lumihiutaleiden lisäksi kuuseen vanhoja retropalloja, joita arvostan palana historiaa. Jotain aitoa kuusessani ovat aidot punaiset lasipallot. Lasia ovat myös punaraitaiset jääpuikot, jotka ostettiin lapseni kanssa n. 12 vuotta sitten eli näin sain kuuseen mahtumaan lämpimän muiston.

Sähkökynttilät ovat aitoja turvallisemmat ja siksi päässeet kuuseni oksille. Latvatähden ostin muutama vuosi sitten, kun halusin tähdestäkin valaistun, ettei koristetähti jäisi muiden koristeiden varjoon.


kuusenkoristeita.Vuoden 2021  kymmenen suosituinta julkaisua

Muutama vanhempi julkaisu

Frivoliteohjeet, jossa on itseasiassa ollut vain linkki muutamaan ohjesivustoon, muitta koska kävijöitä on vuodesta toiseen noin runsaasti, niin lisäsin sinne lisää linkkejä ilmaisohjesivustoista.

Käsilaukkukäsityö, jota tein pitkään. Pitsi kulki mukanani ja tein sitä paljon erilaisissa odotustiloissa aikana, jolloin lapsellani oli vaikeaa ja lääkäri ym. terapiakäyntejä. Tämä liina onkin tehty huolten solmuista.

Pieni aurinkoinen Rintasolki, jonka keskellä on nahkakukka. Tämän kuvion ompelin myöhemmin myös pieneen avainkukkaroon.


Pari ompelujulkaisua

matkapitsille japanilainen solmukassi ja kaksi kesäistä olkalaukkua, joista toiseen ompelin käpypitsiruusukeen somisteeksi.

Perinteistä käpyilyä

Käpypitsikruunu suositumpi oli pystymalli. Tein myös matalamman kruunun samasta kirjasta hopealangalla. Teksti sisälsi myös suomalaisen käpyilyn historiaa.

Kevään käpypitsiliina on suuri urakka ja eteni pitkin kevättä. Postaus valmiista liinasta keräsi katsojia. Lisäksi kiinnostusta herätti maagisista neliöistä toteutettu käpypitsikoriste nuorimmaiseni rippimekkoon.


Pari erikoisempaa työtä ylsivät myös 10 suosituimman listalle.

 Toinen oli kelttityylistä näpertelyä solmulla ja toinen oli neuleen ja käpypitsin yhdistämistä. Huivinreunuskäpyilyyn haastetta toi löysähkö lanka. Lopputulos kuitenkin palkitsi hitaan työn.Kovin vaihtelevia töitä, joista ei löydy selkeää yhtä tyyliä, Ei voi muuta johtopäätöstä tehdä, kuin että jatkossakin kannattaa kokeilla uusia materiaaleja, soveltaa malleja eri käyttötarkoituksiin ja leikkiä ja sommitella väreillä ja väriyhdistelmillä ja tekniikoilla. Näillä eväillä siis katse vuoteen 2022.

6 kommenttia:

 1. Tosi vähän olen kommentoinut mutta luen postausesi ja ihailen kauniita töitäsi.
  Hyviä solmuhetkiä ja onnellista uutta vuotta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellista uutta vuotta myös sinulle! Huomasin, että olet ahkera neuloja. Kiva välillä saada tietää jotain blogin lukijoista. On niin paljon hiljaisia seuraajia. Kiitos kommentista.

   Poista
 2. You had a very productive year! Thanks for sharing it with us on your blog. Happy new year.

  VastaaPoista
 3. Wow, a review puts everything into perspective; you have been impressively creative ❤ You always seem to find 'new' blogs/sites/channels, and projects that inspire. Keep up the good work and experimentation and wishes for a very Happy 2022 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for the comments during the year and Happy New Year!

   Poista