sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Kevään käpypitsiliina valmistuiPitsiliinan taustalla lakattua mäntypöytää.


Kesä on alkanut ennen kuin kevään urakka päättyi ja liina valmistui. Hellejakso väsyttää ja olen muutaman kerran nukahtanut tuoliin käsityö tai tietokone käsissäni, tosin unirytmi ei ole tasoittunut koronan jälkeen vielä muutenkaan, joten ehkä en voi yksin hellettä syyttää. 

Kevät oli kostea ja nyt on lämmin, joten kasvit kasvavat ja luonto vihertää. Niityn kukat kukkivat pientareilla ja juhannukseksi löytyisi helposti 7 kukkaa tyynyn alle, ehkä täytyy lapsia muistuttaa vanhasta juhannustaiasta.

Käpypitsiliinan halkaisijaksi tuli 58 cm, mikä on suurempi kuin viime kevään sinisessä käpyilyssä

 

Värivalinta

Mietin pitkään reunan väriä. Jos olisin valinnut keltaisen tai punaisen reunuksen, niin reunan oranssinpunaiset kukat olisivat erottuneet selvemmin. Mikä tahansa väreistä olisi sopinut reunukseen. Liinan kokonaisuus ja tunnelma olisivat vain olleet erilasia erivärisissä reunuksissa. Päätöksenteko on toisinaan vaikeaa.

Oranssia väriä valitessani ajattelin, että liinan aiemmat oranssit raidat ovat hyvin selkeitä ja oranssia väriä on liinassa vähemmän kuin muita. Alun perin kuvittelin liinan punaisemmaksi, lopputulos on kuitenkin oranssi, ensimmäisestä kerroksesta viimeiseen kerrokseen asti. Olen tyytyväinen, eikä minulla ennen tätä liinaa ole koskaan aiemmin ollut oranssia pöytäliinaa.

Liina vuodelta 2019 on suurin piirtein samankokoinen tämän liinani kanssa. Liinan sävy on kuitenkin hento kesäinen vaaleanpunaisen, valkoisen ja vihreän yhdistelmässä

Kaikille liinoille ei löydy pöytää, mutta liinoja voisi vaihtaa vuodenaikojen mukaan: sininen auringonpaisteliina kevääksi, vaaleanpunaista ja valkoista kesäksi, voimakkaan punainen ja oranssi syksyyn. Talven liina puuttuu, siinä voisi olla seuraava teema ensi kevääksi. 


Lampunvalossa bambupöydällä otettu kuva on värien suhteen  paras. Harmi vain, että pöytä on niin kapea, että vain n. puolet liinasta jää näkyviin. En lähde ostamaan bambupöytää liinan takia. Värit eivät ole ihan aitoja keinovalossa.

Bambupöydällä lampun valossa

6 kommenttia:

 1. Wow, spectacular 💜💖💛💚💙❤

  VastaaPoista
 2. Wau! Siitä tuli todellinen kaunotar. Kyllä ne viimeiset kierroket kannatti tehdä. Ehkä ihan heti et noin isoa työtä ala tekemään?
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olet oikeassa, nyt pieniä ja kevyitä kesäpitsejä.

   Poista
 3. Oh wow, congratulations, I love your coloured version! Good idea to display different cloths at different times of the year.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I really don’t have enough tables for new doilies.

   Poista