sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Sukkulantyhjennysperhonen

 

Punainen käpypitsiperhonen

Kesästä tulikin helteinen. Ukkosia on ollut niin usein, että rankkasateet ovat pesseet autonkin puolestani. Helle ja lämmin ilma ovat hetkellisesti mukavia, mutta minä kaipaisin vaihtelevaa kesäsäätä.

Juhannusta vietettiin perinteisesti merituulen äärellä vaikkakin tänä vuonna vähän viiveellä. Kun ukkosesta raesateineen lähdettiin kauniiseen ilmaan rannikolle, niin raikas merituuli, rauha ja cityluonto tuntuivat ylellisestä. Syötiin rauhassa rantakalliolla pizzaa, kuunneltiin laineiden liplatusta rantakiviin ja katseltiin rantalintujen elämää kaukana hyttysistä ja paarmoista.


Juhannuksen rantalintuja

 

Kesäperhonen

Viimevuotiseen tapaani tyhjentelin liinan jälkeen sukkuloita langoista ja tein kesäperhosen. Tällä kerralla valitsin ohjeen Pinterestistä. Kuvio vaikutti vanhalta, en kuitenkaan löytänyt sitä mistään kirjasta. Joten en tiedä mallin alkuperää, Jos tiedät ja tunnistat ohjeen, niin mielelläni kuulisin, kenen malli ja missä julkaistu. Tein tämän nyt tuosta nimettömästä lähteestä.

Vanhat ohjeet ovat usein sellaisia, että lanka täytyy katkasta ja päätellä monta kertaa; tässäkin tehdään ohjeen mukaan yksi siipi kokonaan ennen kuin aloitetaan toista. Jos olisin tehnyt perhosen yksivärisenä (mikä olisi ollut järkevää), niin olisin ehkä muuttanut käpyilyjärjestystä. Nyt noudatin ohjetta, koska vaihdoin lankaakin usein. Perhosesta tuli liian räikeä, mutta sille ei ollut vaihtoehtoa, kun materiaalina oli liinan värit ja puolitäydet sukkulat.


Kassi viime vuoden perhosesta

Eksyin sivulle, jossa voi painaa omia kuvia vaateisiin, kasseihin ja mukeihin, joten ryhdyin tuumasta toiseen.

Käpypitsi on haastava. Kokeilin erilaisia malleja, mutta hyvin usein sain vastauksen, että kuvan laatu ei riitä. Huomasin, että juuri ohuesta langasta tehdyt pitsit ovat suurennoksissa erityisen haastavia. Onneksi tämä perhonen oli painokelpoinen.Viime vuoden liinassa ja perhosessa väritkin olivat hillitymmät kuin tänä vuonne, joten tästä tuli ihan kaunis käpyilytarvikekassi. 

Tilasin myös mukin käpyilyhetkiä varten. Kokeilin erilaisia kuvioita, ja jonain päivänä tilaan vielä hupparin tai t-paidankin käpypitsi-teemalla, kunhan keksin mikä kuva on paras.


Käpypitsi - teemakassi


4 kommenttia:

  1. Love the idea of printing your tatting on fabric, if I’ve understood the translation properly, it’s a great idea. A lovely butterfly, I don’t know where it came from though.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I like the bag, and the old tatting patterns too.

      Poista
  2. Lovely butterfly! Your butterfly on the bag looks more like cutwork than print? Did you sew the butterfly and print the text? Love it!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The butterfly is just a magnified image. I wanted to play with pictures and learn something new. Glad you like it!

      Poista