sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Pienet käpypitsikuusetKäpypitsikorvakorut jouluksi.Joulua juhlittiin pirteässä pakkassäässä lumisessa maisemassa perinteiseen tapaan. Joulun lumettomuutta aina pelätään, vaikka meillä lumeton joulu on harvinaisuus. Ehkä vain 3 joulua viimeisestä 10 vuodesta ovat olleet lumettomia, silti pitää aina joulun alla jännittää kuinka tänä vuonna käy.

Luin lehdestä, että huurteiseksi koristellut joulukuuset ovat olleet suosittuja erityisesti tänä jouluna. Itse en edes harkinnut huurrekoristelua joulukuuseen. Ostin kuitenkin pienen minisypressin huurrekoristelulla, joten minäkin olen vähän ollut muotivirtauksen mukana ja jouluun on kuulunut huurrekoristelua sypressissä minijoulutähtien keskellä.

 

Huurretta sypressin oksilla.

Joulun teemakäpyily

Tein jouluteemalla kuusikorvakorut. Ne ovat hauskat, vaikka tänäkin jouluna pysytään tiiviisti kotona ja pidetään läheiset ihmiset turvallisen välimatkan etäisyydellä. Käpypitsikoruilla ei juuri pääse koreilemaan.

Mietin, mikä on paras joulukäpyilyni ja mikä on näiden kuusikorujen sijoitus. Ehkä nostaisin ykköseksi jouluenkelin, jonka tein kauneimpien joululaulujen lauluvihon kansikuvaa mallina käyttäen silloin kun vielä voitiin kokoontua laulamaan joululauluja. Liittykö frivolite-töihisi muistoja ja erilaisia tunnelatauksia?


Korvakorukuuset

Käpyilin jouluksi pienet korvakorukuuset Atelier Mju:n ohjeella. Lankana on Lizbeth 40 ja runkona korupiikki. Minulla ei ollut käytössä pico-mittaa, joten silmuista tuli vaihtelevan kokoisia. Liika säännöllisyys ei oikein sovi kasviaiheeseen, joten kuusi on hyvä näin.

Laitoin kuusen oksille vain pieniä helmiä. Nauhat ym. peittävämmät koristeet olisivat peittäneet muutenkin niin pieniä käpypitsioksia. Kun tein pieniä osasia kuuseen, ajattelin, että se olisi ollut kaunis ilman ainuttakaan koristetta (ehkä ei silloin olisi ollut joulukuusi)

Latvatähden tilalle löysin kukkasen, johtuen vaatimattomasta korutarvikevarastosta. Käytin sitä, mitä kotoa löytyi, en lähtenyt ostamaan tarvikkeita. Muutenkin haluaisin käyttää olemassa olevaa pois ennen uuden hankkimista.

Kuusen jalka on suorastaan huomaamaton. Vaikka kuusi on pieni, niin frivoliteoksat peittävät silti pienen kuusenjalan, joka on tehty pienestä helmestä ja helmihatusta. Tämäkin tarvikevalinta on sillä periaatteella, että käytän olemassa olevaa.

Kuusen jalkana helmihattu.


Koruista tuli hauskat ja muoto on mukava 3D. Vaikka korut ovat kevyet, niin helmet ja metalliosat antavat kuuselle näyttävyyttä ja korupiikki pitää sen suorassa asennossa. Minusta nämä ovat helpot ja mukavat käyttää. Toivottavasti tulevina jouluina on koruille enemmän käyttöä.

Hyvää Joulua!

Marja
 

4 kommenttia:

 1. Wonderful Christmas earrings! Yes, you definitely need the beads to make it Christmassy, otherwise it’s just a tree.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for the comment, the spruces are waiting for next Christmas.

   Poista
 2. I like your 2nd sentence , and cute earrings 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for the comment. Global warming is affecting the snow situation here. You won’t have a snowy Christmas and hope the snow will continue to stay in the north :-)

   Poista