keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Frivolite ohjeetPitkän tauon jälkeen etsiskelin frivoliteettiohjeita. 11v tyttäreni totesi taannoin että kaikkien opintojen äiti on google. Ehkä uudistuneessa sananparressa on totuuden siemen. 

Etsiskelin suomalaisia sivuja, vähän huonolla menestyksellä. Löysin Renkolaisen verkkokaupan Pajupuron, jossa on myynnissä frivolitekoruja. En etsinyt tuotteita vaan ohjeita joten oli laajennettava hakua.

Koruohjeita Google-haulla


 Pinterestistä löytyi paljon valmiita koruja ja joitain malleja. Kokeilin korvakorujen mallia ohjeen mukaan. Sitten pienensin solmumäärää ja tein toisen paksummasta langasta. Tuosta valkoisesta paksummalla tehdystä korusta pidän itse enemmän. Ohje linkistä 


Lisää kivoja ja helppoja käpyilymalleja löytyi osoitteesta http://free-tatting.com/ Sieltä mallia mukaellen tein punaiset korvakorut. Sinivalkoisten korvakorujen ohje on Veronica Saccon blogista . Sivulta löytyy yksinkertaisia ja helposti seurattavia piirrettyjä ohjekuvioita.

Ohjeen pieniin sydämiin löysin Japanista Daruma-Itolta. Valitettavasti linkki ei enää toiminut ja poistin sen

Linkkejä sivuostolle, jossa ohjeita

Norjalainen sivusto, Anne Bruvold http://nuperelle.net/EngPatterns.htm
(lisäys 30.12.20219


Linkkejä kerätty muihin postauksiin


Lisää linkkejä ohjesivuille artikkelissa frivolite ohjeita , jonka kirjoitin maaliskuussa 2016 ja jota olen täydentänyt myöhemmin

Muutama sana tarvikehankinnoista artikkelissa välineitä

Olen koonnut linkkejä ilmaisohjeiden mukaan vuosien varrella tekemiini pitseihin, lisäksi olen luokitellut linkit neljään ryhmään ohjeiden haasteen tason mukaan. Päivitin tuon artikkelin ja ajattelin, että on hyvä mainita myös täällä. Lisäsin linkkisivulle myös kuvia. Linkit ovat valitettavasti luettelona, jolloin niitä on vaikea avata mobiililla, mutta tietokoneella selaaminen onnistuu. Linkit päivitetty v. 2020 osalta.
2 kommenttia:

  1. oliko tuohon kauniiseen kruunuun ohjetta? Kenties netissä? Kirjassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blomqvist&Persson; Tatting Patterns and Designs, Vanha kirja 1967, on julkaistu alunperin nimellä Frivoliteter. Näitä on kirjastoissa vielä paikoin, en tosin tiedä Nilsiästä.

      Poista