sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Välineitä



Vanhat sukkulat




Vanhat muoviset sukkulat vuosien takaa olivat kuluneet ja niitä oli vain kaksi ehjänä tallella. Sukkulat olivat myös vähän epäkäytännöllisiä. Kooltaan nämä sukkulat ovat pieniä ja muodoltaan väärällä tavalla pyöreitä. Lisäksi toisistaan irrotettavat osat löystyvät helposti. Voit kuvitella, että nämä sukkulat eivät houkuttele aloittamaan suurempaa pitsiä. Välineitä on todella aika uusia.

Ensimmäinen hankinta


Siksi päätin hankkia uusia välineitä. Rosegroundista tilasin uusia sukkuloita ja neuloja. Ennen tein pitsejä vain sukkuloilla. Nyt päätin kokeilla neulojakin. On mielenkiintoista nähdä voittaako neulat vai pysyykö sukkulat edelleen vahvasti mukana. 



Uudet käpyitsitarvikkeet


Lisäksi tein heräteostoksen. Ostin koukkusarjan rasiassa. Rasia on varmaan hyvä; kun yhtä koukkua käyttää, niin toiset säilyvät tallella rasiassa. Täytyy vain tehdä vielä jonkunlainen ”avaimenperä” tuohon koukkusolkeen, että sitä on mukavampi käyttää.

Ostin samalla kirjan, ihan vaan kauniin kansikuvan perusteella.
Uusi kirja, jossa on yksinkertaisia ohjeita
Ajattelin, tehdä heti tuon kansikuvassa olevan korun, mutta en ihan onnistunut. Tein kukat vähän koristeellisemmiksi.
käpyily
Oma sovellukseni korusta
 
Jos nyt aloittaisin tuota korua, niin laittaisin kukkien väliin kaksi helmeä yhden sijasta. Nyt korun pukemisen jälkeen täytyy varmistaa että kukat ovat oikeinpäin. Eihän se käyttöä haittaa, mutta kahdella helmellä koru olisi vähän napakamman tuntuinen.

Totean, että olen ostanut sukkuloita ja muista käpypitsitarvikkeita myöhemmin myös Jatan aitasta  ja  Kässäkamarista, tai näiden osastoilta Rauman pitsiviikoilla ja Helsingin käsityömessuilla, Halusin mainita nämä tähän kotimaisina vaihtoehtoina.


Lisää käpypitsitarvikkeita


Myöhemmin ostoksia on kertynyt useammasta lähteestä ja sukkulakokoelma on kasvanut erilaisilla erikoissukkuloilla sekä erivärillä ja merkkisillä perussukkuloilla. Kun sukkuloita on paljon, niin eri värisiä lankoja voi olla sukkulassa valmiina. Ei tarvitse jokaisen työn välissä tyhjentää sukkulaa.
 
Linkkejä käpyilytarvikkeiden myyjiin:
Suomessa:      Jatanaitta 
                        Kässäkammari
                        Anjalin
                        Pitsijapalmikko
Iso-Britannia: Roseground  
Yhdysvallat: Handy Hands  ja  Tatting Corner
Saksa: Spitzenocchi
Italia: Hobby Perline


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti