sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Käpypitsikoru turkkilaisella tekniikalla

 

Vappukukkariipus


Perjantaina on vappuaatto ja ajattelin tehdä pitsin vapputeemalla. Mietin vappuhyrrää, mutta päädyin kuitenkin jatkamaan Oya-harjoitusta. Kuvio on enemmän kukka kuin hyrrä, mutta ajattelin tämän melkein sopivan vapputeemaan.  

Viimeksi Oya- harjoituksessani huokailin langankireyden vaikeutta ja täytyy sanoa, että sama haaste on edelleen. En onnistunut kiristämään kaikkia kuvio-osia riittävästi. Tekniikan vaihtaminen on yllättävän vaikeaa.

 Tuli siis kukkariipus vappuhyrrän sijaan. Tällä mennään tänä vuonna. Tietysti lisäksi vähän simaa ja munkin paistoa. Toissa päivänä huomasin olevani keskellä raekuuroa ja kevään eteneminen tuntui epätodelliselta. Onneksi kalenterissa on juhlapäiviä kuten vappu, jotka muistuttavat, että kesää kohden mennään säästä riippumatta.

 

Kukkariipus

 

Otin ohjeen youtubesta kuten viime viikollakin. Alku on aina haastavaa. Itse asiassa aloitin kolme kertaa. Aina jossain lanka lakkasi kulkemasta ja joku solmu oli väärinpäin tai sitten sain solmun aikaan sukkuloilla. Tässä työssä sukkuloita oli kaksi, mikä lisäsi selvästi haastetta. En miettinyt virhettä, katkaisin langat ja aloitin uudestaan.

Sain lopulta kuitenkin langan kulkemaan loppuun asti ja kuvio tuli valmiiksi. Olen melkein ylpeä lopputuloksesta, vaikka siitä ei ihan säännöllinen tullutkaan eivätkä kaikki langat riittävästi kiristyneetkään.

Lähikuva keväisestä Oya-kukasta


En vielä kovettanut korua, mutta aion sen tehdä kyllä. Tästä tuli sievä riipus. Etsiskelin sopivaa ketjua melko kauan ja päätinkin seuraavana ostoksena hankkia erivärisiä metalliketjuja riipuksia varten.

Nyt taas keskityn käpypitsitekniikkaan kevätliinan merkeissä ja toivottelen lukijoille Hauskaa Vappua!

 

2 kommenttia:

  1. Any new craft takes a lot of practice to get right, you look to be doing really well!

    VastaaPoista