sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Pääsiäisen 2021 käpypitsimuna



Käpyptisimunakokoelmani karttui uudella munalla.

 

 Suklaa on vallannut pääsiäismarkkinat, mutta minä kapinoin vastaan ja tein pääsiäismunakokoelmaan uuden käpypitsimunan. Keitin myös pääsiäisaamuna ihan oikeita kananmunia. Tänä vuonna havahduin munan hankintaan vain liian myöhään ja puumuna jäi haaveeksi. 

Puumunani olivat lopussa ja marmorimuna liian pieni ja liukas, joten jouduin ostamaan muovisen munan. Maalasin munan yksiväriseksi, jotta pitsi erottuu sen pinnalla paremmin. Tulevan vuoden tavoite on löytää ajoissa ensi vuodeksi luonnon materiaalia oleva muna, kuten aiemmatkin. Tämän vuoden muovi vähän harmittaa. 

Toisinaan vain on elämässä ja käpypitsissä tehtävä myönnytyksiä niin materiaalien, värien, helmien kuin lankojenkin suhteen.

 

Pitsi

 

Minulla oli jo suunnitelma munan käpypitsikoristeluun, mutta Endrucks 1920 projekti, jonka etenemistä olen ajoittain seurannut, muutti suunnitelmani. Kun katsoin mallia 40, näin siinä pääsiäisruohoa ja pääsiäismunia. 

 

Kuvittelin pikkutipuja ruohotupsujen joukkoon ja tämän vuoden munan koristelusuunnitelma oli valmis.

 Suuret kiitokset Ninettalle ohjeen uudistamisesta Sen kanssa oli helppo tehdä ruohokuvioraita munan ympärille. 

Tein ohjeen keskuskuvion alkuperäisellä solmumäärällä munan kapeampaan päähän. Paksumpaan päähän jouduin lisäämään kuvion solmumäärää noin kaksinkertaiseksi. Kuvio on kuitenkin periaatteessa sama munan molemmissa päissä. Pienemmän kuvion koristelin siemenhelmillä.




 Muna

Munaa kiertävän kuvion solmumäärät ovat samat kuin Ninettalla . Olisi ollut parempi jättää ruohojen välistä solmut pois sillä nyt kuvio oli hiukan laajempi kuin suunnittelin. Yritin siis asetella ruohotupsut kapeiksi ja pingotin langalla lopuksi, jotta kerrokset ylipäätään asettuivat paikoilleen 

Minun täytyy tunnustaa, että en tehnyt ruohotupsuja ohjeen mukaan oikein. Vihreä lanka tuli koko ajan kerältä, eikä kahdelta sukkulalta kuten ohjeessa. Tein käännökset puolikkaalla lisäsolmulla. Ratkaisu johtui laiskuudesta, en vain viitsinyt nousta hakemaan toista sukkulaa, kun kuitenkin langan väri oli koko ajan sama. Lisäksi ruohotupsut ovat nyt vähän epätasaisemmat, mikä sopii ruohoteemaan.


Tiput 

Korvasin osan ruohojen välissä olevista renkaista/munista pienillä tipuilla. Tein nämä pääsiäistiput ennen ruohoa ja kiinnitin edelliseen kerrokseen. Käpyilin tiput ohuemmalla langalla, jotta ne pysyivät riittävän pieninä mahtuakseen ruohikkoon. Näin ne on helppo kiinnittää päästä kiinni ruohoon, eivätkä tipahda irti munan kuviosta. 

tiput ovat käpypitsiyhdistyksen jäsenohjeesta.
 Nokkan mallin vaihdoin toiseksi.


Otin mallin suhteen aika paljon vapauksia, mutta toisaalta käytin kuvioissa pääasiassa alkuperäisiä solmumääriä. Tein pääsiäismunan vain itselleni, en myyntiin, joten mallin pieni muokkaaminen käyttötarkoituksen mukaan oli melko viatonta huvia.


 Hyvää pääsiäistä!


11 kommenttia:

  1. What a gorgeous spread!!! Each egg lace has something different - Cluny, Ankars, etc. and they all look good ....so much eye candy and work 💜💛💜💛💜
    The vintage pattern adaptation/visualization is simply spectacular. May we use an image (wih link and credit) for the Endrucks 1920 Project doc.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I'm glad you like my Easter eggs.
      Yes you can use an image and a link to the Endrucks 1920 Project document?

      Poista
    2. Thanks, Marja 💖 Scroll down to p24 (or use the index on left for pattern n.40) - https://docs.google.com/document/d/17LEVftXweztBIOWh4sL4BB7bX65ssoOsOn4oXIgCepY/view
      Please let me know if you wish to have any changes made. Do you want my email address?

      Poista
    3. sorry some typo -- changes 'made'

      Poista
    4. That's good, no need to make changes.

      Poista
  2. That is very lovely 😍! Love your imagination, the pattern is still there but different!!! Brava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you. The pattern was perfect for the vintage Easter egg.😀

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Thank you! Nice when you like it, I like it too.

      Poista