perjantai 25. joulukuuta 2020

Käpyilty joulukello
Joulukuusi on taas koristeltu. Tänä vuonna koristelin sen ihan itse, ilman lasten mielipiteitä. Uutena koristeena on joulukello, jonka tein kultalangasta ja koristelin kullanvärisillä siemenhelmillä.

Kuten kuvassa näkyy, kuusi on muovia, mutta ollut käytössä jo vuosikausia. Ajattelen sen olevan ekologinen sitä kautta, että käyttöikä on pitkä, eikä tarvitse kaataa luonnosta kuusia joka vuosi. Eihän se aito ole, mutta toimii. Joinakin vuosina olen tuonut maljakkoon muutaman kuusenoksan tuomaan tuoksua ja tunnelmaa. Tänä jouluna on vain tuo muovikuusi.

 

Joulukello

Ohjeen käpypitsikelloon hain internetistä Mariella sivustolta Le Creazioni Di Mariella . Ohje on aika suuri ja laitoinkin vain kaksi kaksoissolmua aina nirkkojen väliin, jotta kellon koko ei tullut kultalangalla liian suureksi. 

Siemenhelmet ovat langan kanssa aivan saman värisiä, mutta jostain syystä valo taittuu kuvassa siten, että helmet näyttävät vaaleammilta kuin todellisuudessa. Halusin helmillä vain lisää kimallusta, en niinkään uusia yksityiskohtia. Kultalankakin on kuvassa keltaisempi kuin todellisuudessa. Kuvasin kuitenkin salamalla, enkä luottanut joulukuusen kynttilöiden valoon.

 

Kullan väriset helmet kultalangassa

Jos haluat katsoa aiempien vuosien joulukäpyilyjäni, niitä löytyy tästä linkistä.

 

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2021!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti