sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Enkelisydän manteleiden kanssa

Käpypitsienkeli joulukoristeeksi

 

Joulu lähestyy, enkä ole vielä käpyillyt mitään jouluaiheista. Jouluvalmistelut ovat muutenkin myöhässä, joulukortitkin jäivät lähettämättä.  Aion soittaa puhelun ihmisille, joille olisin normaalisti lähettänyt joulukortin. Näin pandemian aikaan voi olla ihan kivakin saada joulukortin sijasta puhelu.

Joulua olen valmistellut siivoamalla sen minkä olen jaksanut. Valitsin, että on mukavampi joustaa ruoan valmistuksessa ja juhlia joulua siistissä kodissa. Oli pakko valita, kun en oikein tunnu jaksavan molempia. On lohdullista tietää, että joulu tulee joka tapauksessa, vaikka osa valmisteluista olisikin jäänyt tekemättä.

Tänään siis vuoden ensimmäinen jouluaiheinen käpyily, kun jouluun on aikaa neljä päivää.

 

Sydänenkeli

Tämänkertainen käpyptisiaihe ei varsinaisesti ole jouluohje. Joulun aikaan kuitenkin kaikki enkelikuviot tuntuvat jouluenkeleiltä, joten valitsin tämän Dagmar Pezzuton herttaisen sydän enkelin sivustolta Bellaonline.

Jatkoin yhä käpyilyä Lizbeth 40, Ivory-langalla. Tämä kuvio ja kyseinen lanka tuovat mieleen jouluiset olkikoristeet: Himmelit, olkipukit ja kuusenkoristeet. Muistatko vielä, kuinka on tehty joulukortteja silittämällä olki kiiltäväksi ja sitten leikattu ja liimattu siitä tähtiä, seimiasetelmia ym. kuvioita joulukortteihin. Kortit ovat yksinkertaisuudessaan kauniita ja olki luonnollisen kiiltävä. Kaunein tietysti rukiin olki.

Vaikka langasta puuttuu oljen kiilto, niin värisävyn ja kuvion puolesta tämä sopii oikein hyvin tuohiristien ja olkikoristeiden kanssa joulukoristeeksi. Varmaan juuri mantelit muistuttivat minua auki silitetyistä oljista. Ohje oli yllättävän helppo, tosin edellyttää, että mantelin tekeminen on hallussa.


Manteli

Jos mantelin tekeminen on päässyt unohtumaan, niin voi ensin tehdä helpon harjoituksen, kuten minä kaksi ja puoli vuotta sitten, jolloin käpyilin manteleista koukkuketjun ilman erillistä ohjetta. Ketju on hyvä harjoitus ja tapa muistutella tekniikka mieleen. Näin saa myös käsialan tasoittumaan ennen varsinaista työtä. Tässä enkelissä en tehnyt harjoitusta, ehkä se näkyy lopputuloksessa. Taidan kovettaa enkelin ja ripustaa joulukoristeeksi.


4 kommenttia:

  1. The angel gel is very clever. Google translates clunies as almonds, which puzzled me at first! I like the idea of straw decorations.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. In Finnish, almond means almond and cluny. The word is also used in other yarn crafts when making cluny. The cluny shape is almost the same as the almond.

      Poista