lauantai 18. maaliskuuta 2017

Kaksi kaulakorua


Maaliskuu on vasta puolessa, mutta selviä kevään merkkejä on jo havaittavissa. Ensimmäiset joutsenetkin ovat palanneet kesäksi kotiin. Näin parin ohi ajaessani pellolla. Pysähdyin ottamaan kuvan. Ankealta tuo paluu tähän aikaan näyttää. Pellolla on vielä lunta ja joutsenilla on jalat jääkylmässä sulamisvedessä, ihan tulee itselle vilu pelkästä ajatuksesta. Säätiedotuskin lupaa vielä pakkasia, joten sääliksi käy lintuja.

Tein kaksi korua lapseni lempiväreistä violettista ja vedenvihreästä. Yhdestä korusta oli alun perin puhetta, mutta koska lempivärejä on kaksi ja valinta oli vaikea, niin tein molemmista väreistä korut. Violetin korun malli on Morimoton pitsikirjasta ja lanka on Lizbeth 80. Tämä oli lapsen koruun sopiva. Korusta tuli hento ja riittävän kapea. Tietysti malli olisi voinut olla paksummassa langassa yksinkertaisempi ja pienempi, mutta tämä on kuitenkin koristeellisempi. Näistä kahdesta korusta juuri tämä on minun suosikkini.


Vihreän kaulakorun lanka on Lizbeth 40. Siihen lisäsin pieniä lasihelmiä, jotka osoittautuivat vähän liian painaviksi tälle langalle. Koru pysyy kyllä jotenkin ryhdissä, mutta tukevampikin se voisi olla. Tietysti kuviokin voisi olla tiiviimpi, kaaret olisi voinut kiinnittää renkaisiin keskeltä, jolloin helmien paino ei niin haittaisi. Tämäkin koru menee käyttöön, mutta tuo violetti taitaa olla huolettomampi. Helmiä laitoin mukaan, kun ajattelin niiden olevan kuin vesipisaroita vihreässä korussa. Lasi on yllättävän painava materiaali. Miten se onkin niin vaikea muistaa.

Yhteenvetona toteaisin, että näitä oli kiva tehdä. Työ joutui melko nopeasti ja lisäksi lapsen kaula on pienempi kuin aikuisella, joten pituuttakaan ei tarvinnut niin paljon tehdä. Koruista ensimmäinen lähti jo tänä aamuna kouluun. Toivottavasti joku kaveri huomaa.


Marja

 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

6 kommenttia:

 1. Lovely necklaces and delicate work💟🌹💟 I did one for my granddaughter and it was to big I need to have her mom measure her neck next time🌹

  VastaaPoista
 2. Wonderful necklaces!!! :)
  Both look fabulous and I like the addition of the beads for sparkle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The beads are beautiful, but heavy. plastic beads would be better than glass beads.

   Poista
 3. Voi ei, ainakun katselen näitä sinun hienoja korujasi,niin ajattelen että nyt alan minäkin. Mutta sitten totuus on, että saan aikaisekis vain solmukasoja. Kaipa se harjoittelemalla tämäkin alkaisi sujua, mutta kun on niin kauheasti asioita mitä haluaisi osata. Mutta tosiaan hienoja koruja nämä sinun tekemäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva jos pidät koruistani. Käpypitsiyhdistyksen sivuilla on tietoja alkavista kursseista eri puolella Suomea. Kannattaa seurata ja hypätä mukaan, kun omalla paikkakunnalla on kurssi https://kapypitsiyhdistys.wordpress.com/

   Poista