maanantai 30. marraskuuta 2020

Joskus käpyilty rosoinen kukka

 

rullauskäpyilyä, alasolmuketjua ja kaksoissolmuja 

En jaksanut eilen ottaa tietokonetta esille ja siksi julkaisu on myöhässä.

Minulla on pieni käpyilytauko, koska huolimatta maskeista ja turvaväleistä sain Covid-19 – tartunnan.


Kiitollisena terveydenhuollolle haluan vielä kertoa tarinaani:

-        Ensin minulle soitti tartuntoja jäljittävä henkilö ja kertoi altistumisesta. Tämän tiedon perusteella sain lapset turvaan, enkä tartuttanut läheisiäni.

-        Kun oireet alkoivat eli kuume nousi, niin pääsin nopeasti testiin.


-        Sain testituloksen heti seuraavana aamuna tekstiviestillä.

-        Samana päivänä testituloksen kanssa puhuin sekä hoitajan että lääkärin kanssa puhelimessa. Vielä samana iltana kotisairaanhoito toi verenohennuslääkkeet kotiin. Sain lääkinnän heti alkuun.


-        Kolme kertaa viikon aikana minulle soitettiin ja minulta kysyttiin vointia, sain myös neuvoja oireiden hoitoon liittyen.

-        Lisäksi minulla oli tarvittaessa päivystysnumero, johon soittaa. Nyt olen sairastanut n. viikon ja uskon pärjääväni ilman päivystystä


-        Läheiset ovat terveitä ja käyvät minulle apteekissa ja kaupassa ja tuovat ostokset oven taakse, josta haen kassin vasta kun tuoja on poistunut turvallisesti.

Turvallisin mielin kotona toipumassa muistuttelen, että nyt on hyvä vastata tuntemattomien puhelinnumeroiden soittoon, sillä asia voi olla tärkeä.

 

Kotoa täytyy joskus poistua huolellisesti maskin kanssa ja turvavälejä noudattaen, mutta aina voi miettiä mikä on tarpeen ja pakollista. Suosittelen sinua kysymään itseltäsi, että voisitko sittenkin jäädä kotiin, ottaa sukkulat esiin ja käpyillä uuden pitsin. Se voisi olla  hyvä vaihtoehto näin tautiriskin aikana.

 

Sujuvia Solmuja toivottaen:

                      Marja


3 kommenttia:

  1. Thanks for explaining your experience with Covid. I’m glad your family is fine and that you’re recovering! Yes, good idea to stay at home and tat. Especially pretty flowers like this one.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks for the comment, due to tiredness I still have a break in tatting.

      Poista