sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Ensilumen valkoinen käpypitsilumihiutale.

 

Käpypitsilumihiutaleet


Ensi lumi satoi sittenkin, vaikka kuvittelin maan pysyvän mustana jouluun asti. Huomasin olevani tylsä aikuinen, kun otin lumikuvia ja iloitsin valosta, jota lumi heijastaa ympärilleen. Milloin hävisi lapsen riemu ja halu kokea.

Ei tullut mieleenkään sännätä pihalle ja pyydystää ilmassa leijailevia lumihiutaleita kielen päälle ja nauttia kielellä sulavan lumen kylmästä kosketuksesta ja mausta. Liian usein aistihavainnoiksi riittää näkö- ja kuulohavainnot.

Ehkä voisi asettaa tavoitteeksi ensi vuonna nauttia taas ensilumesta lapsen riemulla. Muistatko milloin viimeksi otit ensilumen vastaan kaikilla aisteilla, tiet lumipalloja tai pienen lumiukon ja sitten kuivattelit lapasia ja housunpolvia sisälle tultuasi.


Pieni, mutta valoisa ensilumi.Lumihiutale

 

Valitsin tähän viikkoon mielestäni erityisen aidon näköisen lumihiutaleen. Löysin sen internetistä Bentats - sivulta. Tässä hiutaleessa on kuusi kulmaa, ja se on koristeellinen. Voisin kuvitella pyydystäväni juuri tuollaisen hiutaleen kielelleni tai kuvitella sen piirtyvän huurteiseen ikkunalasiin.

Tekniikka oli jännittävä; sukkula vaihtui usein ja piti miettiä, milloin työ käännetään ja milloin jatketaan toisella sukkulalla. Keskittymistä on hyvä harjoitella ja tässä oli haastetta minulle, joka usein katsoin käpyillessä elokuvaa. Eihän se järkevä tapa ole, mutta usein taustalla on jotain, mikä kilpailee huomiosta käsityön kanssa. Olisi kiinnostavaa tietää kuinka sinä keskityt ja käpyilet.


Nirkkomitta


Nirkkomitta

tässä vielä suora linkki  Ben Fikkertin ohjeeseen. Käytin käpyillessä nirkkomittaa, koska suurempien renkaiden sisällä olevat renkaat ovat niin pieniä ja tarvitsin pitkät nirkot. Ulommissa sipulikuvioissa olisi ollut parempi käyttää vähän pienempää mittaa, mutta en kesken työn malttanut nousta sohvalta ja lähteä hakemaan.

Minulla oli aemmin toisenlainen, jopa kätevämpi nirkkomitta, mutta se oli heikko ja murtui käytössä. Tämä mittasarja on kestävä, mutta jokaiselle koolle on oltava oma mitta. En ole näitä niputtanut tuosta reijästä yhteen. Jos kaikki olisivat nipussa, niin silloin yksittäisiä mittoja ei ehkä olisi kateissa.

tämän vuoden kolmas lumihiutale pääsi muiden joukkoon asetelmaan, jonka laitoin vihreästä paksusta koristenauhasta talven ajaksi tyhjilleen jääneisiin parvekeruukkuihin lankalintujen ja kukkavalosarjan joukkoon.

Vaikka ensilunta oli vähän ja se sulaa pois, voi silti toivoa valkoista joulua. Minun muihin käpypitsilumihiutaleihini voi tutustua tunnisteessa lumihiutaleet. Postausta voi myös jakaa somessa alla olevista painikkeista.

4 kommenttia:

  1. That’s a splendid snowflake. I think there are times one must concentrate on the craft and times when it’s fine to watch a film simultaneously! Thanks for the link. I’ve heard of Ben Fikert but not seen his website before.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ben Fikkert has beautiful designs. I too just found this website.

      Poista