sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Lumihiutaleiden aikaan marraskuussa

 

Talvi-illan lumihiutale


Marraskuussa pitäisi luonnon olla asettunut talvilepoon. Nyt on lämmintä ja pimeää. Ainakin täällä Etelä-Suomessa vielä odotetaan pakkasta ja ensilunta, joka valaisisi maisemaa. Ajattelin tehdä tämän syksyn toisen käpypitsilumihiutaleen. Tähän asti kaikissa lumihiutaleissani on ollut käpyilyvärinä lumivalkoista tai jäänsinistä. Valkoiset värit eivät sovi tänä vuonna marraskuun harmaaseen väripalettiin, joten katselin muita värejä.

Värejä löytyi tällä kerralla paksummasta, Lizbeth 20 langasta, joten lumihiutaleesta tuli suurempi. käpyilyohjeen valitsin niin, että saan harjoitusta harvemmin käyttämiini käpypitsitekniikkoihin.

 

Käpypitsiohje ja lumihiutaleen värit   

Lumihiutaleen ohje on sivulta:” muskaan's T*I*P*S  ". Hänen lumihiutaleensa värityksessä ei ole pääasiassa pakkanen ja sen odotus, kuten minulla. Varmasti Intiassa värikkäälle lumihiutaleelle ” riikinkukko lumessa ” on sopivampi teema. Riikinkukko tarvitsee kolme väriä, minä löysin vain kaksi talviväriä.  Toinen valitsemistani väreistä on kirjava.  

Lumihiutale tulisi mielestäni sopia hangen värikarttaan ja valitsin sinisen ja pastillisävyjä. En tiedä voitko seurata ajatustani ja kuvitella nämä siniset ja pastillit pakkasen huurtamiksi väreiksi kaamoksen jatkuvassa yössä revontulien valon heijastuessa jäisestä lumikiteestä.

Minusta huurteisen jäinen pinta joskus vaalentaa värejä ja saa pastillit hyvinkin sopimaan talvi-iltaan. Näin ajatellen saisin tämän hiutaleen sulautumaan muiden lumihiutaleitteni joukkoon. Värit tuli siis harkittua ja valittua.

 

Käpypitsitekniikat    

Tekniikoita, joita tämän hiutaleen kanssa voi harjoitella ovat valerengas, Josefiinan solmu ja kolmoissolmu. Tässä vielä linkki suoraan Ohjesivulle.

Suurin haaste oli kolmoissolmuissa, joiden tekemisestä on kulunut aikaa ja rutiini puuttui. Vasta viimeisellä kerroksella kolmoissolmut onnistuivat sujuvasti. Josefiinan solmujen haaste on aina solmujen tasainen koko ja säännöllinen muoto ainakin minun epätasaisella luonteellani käpyiltynä.

 käpypitsisolmuja lähempää

Keskittymisessä oli jostain syystä muutenkin ylimääräistä haastetta. Viimeisellä kerroksella olin huolimaton langan kanssa ja lanka kiersi välillä kuvio-osia, kun kiristin rengasta kiinni ja valmiista hiutaleesta huomasin, että olin vahingossa kiinnittänytkin väärin; nirkkoon kiinnittäessä kiinnittyi lanka samalla Josefiinan solmuun jne.

Loppujen lopuksi sain kuitenkin lumihiutaleen valmiiksi. Harjoitus vei aikaa, mutta haitanneeko se, jos ”harjoitus tekee mestarin” – kuten sanonta kuuluu.

 

Lumihiutaleita

Olen keskittynyt kesällä perhosiin ja talvella tehnyt lumihiutaleita. Molempia on kertynyt jo kokoelma. Siltä varalta, että etsit lumihiutaleen ohjetta tai haluat muuten vain katsella lumihiutaleita, liitän tähän vielä linkin aiempiin lumihiutaleteksteihin. Postauksista löytyy linkkejä ohjeisiin aina silloin, kun ohje on otettu internetistä.


4 kommenttia:

  1. I like the idea of coloured snowflakes to brighten dull days. Good to challenge yourself with different techniques, the result is beautiful.

    VastaaPoista
  2. I love the hint of colours and your visualization! Most of my snowflakes are deliberately coloured ;-P Thank you for trying it - I admire your model!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Colors are an important part of lace. Thanks for the interesting patterns.

      Poista