lauantai 6. helmikuuta 2016

Huopalaukku

Huovutettu laukku, jossa frivolite - pitsiä


Tein viime vuonna pienen huopalaukun, jonka tyttäreni otti käyttöön saman tien. Nyt ajattelin tehdä itselleni käsilaukun. Viimekertainen käsilaukku oli pieni ja varasin nyt tähän laukkuun puolet enemmän lankaa ( 200g ) valkoista hahtuvalankaa. Kuviolanka on käsin värjätty ja värinä on verihelttaseitikin jalka.

 Langat olen ostanut Koivukorven  Koivukorven tilalta Haminasta. Langat kehruutetaan Pirtin kehräämössä ja emäntä värjää ne keräämillään kasveilla. Kun valitsin kuviolankaa, niin verihelttaseitikki oli mielenkiintoinen ja kaunis. Verihelttaseitikkilankoja emäntä esitteli kolmea väriä. Kaikkein tummimman värinen lanka oli sienen lakista, keskivärinen oli koko sienestä ja vaalein oli sienen jalasta. Tietysti lakissa on eniten väriä, koska itiöt kehittyvät lakin alla, en vain ole tullut ajatelleeksi asiaa.  Täytyy ihailla sitä viitseliäisyyttä, että joku hakee sienet metsästä ja sitten vielä leikkaa lakit jaloista eri värjäyseriä varten. Hienoa, että jaksaa ja saadaan ihan uniikkeja värejä lankoihin.

Kuvioihin sain aiheen kirjasta: Tatting A Potpourri of Patterns (Handy Hands 1993, Barbara Foster) Tietysti taas jouduin muokkaamaa solmumääriä, että sain villalankakuvioita mahtumaan tuohon laukkuun. Nappina on kierrätyslasihelmi, kun ei minulla oikein nappivarastoa ole. Täytyy sitten hankkia nappi ja vaihtaa helmen, jos tuo viritys ei toimi. Neuloin ensin laukun ja huovutin sen pesukoneessa samaan tapaan kuin edellisenkin laukun. Kuviot kiinnitin nyt varovasti valkoisella ompelulangalla. Työ oli haastavampi, koska nyt pyrin tekemään kiinnityksen huomaamattomammin kuin viimekerralla, jolloin ompeleet jäivät nurjalta puolelta vuorin alle piiloon. Vuorikankaan löysin tilkkuvarastostani ja ompelin sen lopuksi käsin laukun reunaan. Tällä kerralla ompelin laukkuun myös vetoketjun.
Kun laukku oli vihdoin valmis, niin 9v tyttäreni katseli tammikuussa tekemiäni rannikkaita ja laukkua ja toetsi, että äiti sun kannattais tehdä nyt toiset tällaiset tuohon laukkuun sopivat rannekkeet. Idea ei ollut huono, katsotaan saanko joskus aikaiseksi.
Langan vyöte
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti