perjantai 12. helmikuuta 2016

Hyvää ystävänpäivää ja kiitos ensimmäisestä vuodesta!


Tänä vuonna valitsin ystävänpäiväksi sydämeen Susan Fullerin mallin Tein sydämen Lizbet 40 langalla. En kiinnittänyt siihen riipuslenkkiä, vaikka ensin ajattelin. Sydän sopii myös korttiin tai kirjanmerkiksi. Olin tehnyt sydämen valmiiksi ja instagramissa kuvia selaillessani huomasin, että moni muukin on valinnut juuri nyt tuon saman mallin. Ei ihme, sillä tuo sydän on todella kaunis, niin yksivärisellä kuin kirjavallakin langalla toteutettuna. Lankaa oli sukkulassa jäljellä, joten tein vielä kaksi puolikasta sydäntä korvakoruiksi. Sen jälkeen sukkula olikin jo lähes tyhjä. Ohut lanka on sukkulassa yllättävän riittoisaa. Minun 9 vuotias kriitikkoni sanoi, että noista puolikkaista sydämistä saisi kaverikorun. En lämmennyt ajatukselle vaan tein oman suunnitelmani mukaan.

Blogi
Viime viikolla blogini täytti vuoden. Mietin aloittaessa riittääkö aika ja tuleeko pitsejä tehtyä. Täytyy todeta, että motivaatio on matkalla vain lisääntynyt. Olen löytänyt niin paljon uusia tekniikoita ja malleja, joita haluaisin kokeilla. Mallinsuunnittelukin kiinnostaa, sitä ajattelin kokeilla sitten kun olen tarpeeksi opetellut muiden ohjeilla. Aina täytyy olla haaveita toteutettavaksi.
Lähes alkumetreillä mukaan tuli suomalainen lampaan villa. En ollut suunnitellut blogia hahmotellessani villaa mitenkään osaksi pitsejä. Kuitenkin paksulle langalle löytyi neuloja ja suomalaisen villan kuitu on kestävä. Lisäksi minulla oli varastossa afrikkalaisia kierrätyslasihelmiä, joista valtaosa oli suuren kokonsa ja painonsa vuoksi ohueen lankaan kelpaamattomia, mutta villan kanssa hyvin käyttökelpoisia. Kotimainen villa on myös aina kiehtonut materiaalina ja lampureilta ostettuna tiedän ainakin villan alkuperän. Koska ruokinnan ja hoidon puutteet heikentävät villan laatua, niin voin ajatella että villantuottajilta ostettu hyvälaatuinen villa kertoo myös lampaiden hyvästä hoidosta. Lisäksi tuo haminalainen kasviväreillä värjätty villa oli aivan huippulöytö, loistavia uniikkeja värejä luonnosta ja tilalla tuotettua suomenlampaan villaa.

Tässä oli mietiskelyä ensimmäisestä vuodesta. Nyt käännän katseen tulevaan ja kyselen arvonnan merkeissä toiveita ja palautetta postauksista.

Arvonta vuosipäivän kunniaksi.
Arvottavana palkintona on tuo ystävänpäivän sydän ja korvakorut. Arvontaan voi osallistua kirjoittamalla alla olevaan kommenttikenttään toiveita tai palautteita postauksista sekä mahdollista yhteydenottoa varten sähköpostiosoitteen, ellei se löydy kommentoijan profiilin kautta. Arvonnassa mukana ovat kaikki viimeistään maanantaina 15.2.2016 kirjoitetut kommentit. Arvonnan jälkeen otan yhteyttä voittajaan ja postitan korut voittajalle. Onnea arvontaan!

10 kommenttia:

 1. Kauniita koruja!
  Minkä vahvuista villalankaa olet käyttänyt käpyillessä? Siis mikä on langan puikkosuositus?
  Tiedätkö kuinka helmiä lisätään työhön käpyillessä? Kielitaidottomana en löytänyt mistään ohjetta sellaiseen.

  Hyvää ystävän päivää!
  zoja.rosvall@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Villalangat olen tehnyt pääasiassa neulalla, en sukkulalla. Silloin idea on , että neulan paksuus on sama kuin langan paksuus. Suurimmassa osassa lankoja on ollut puikkosuositus 4 tai 3-4. Helmet olen pujottanut lankaan etukäteen, eli ne ovat sukkulassa mukana ja sieltä vapautan lankaan. helmiä voi pujottaa myös myöhemmin neulalla, tosin tätä en ole itse juurikaan harrastanut.
   Hyvää ystävänpäivää!

   Poista
 2. This heart is a true masterpiece & love your set :-)
  Congratulations on completing a year - you have inspired us with many ideas including tatting with wool !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for all your comments. I appreciate your attention to my blog.

   Poista
 3. Arvonta on suoritettu ja voittajaan otettu yhteyttä korujen toimittamista varten. Onnea voittajalle!

  VastaaPoista
 4. Pretty colors, I love this heart too!

  VastaaPoista
 5. Pretty colors, I love this heart too!

  VastaaPoista