sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Keltainen käpypitsikuvio

 

Maimai Kaiton nirkkotähti käpyilty kukkaan.



Tänään on syyspäivän tasaus, jolloin yö ja päivä ovat yhtä pitkät ja tästä eteenpäin valo lyhenee syksy syvenee. Tämä on itse asiassa ihan hyvä valoherkille silmilleni. Valokuvausaikaa vain on jatkossa yhä vähemmän, koska keinovalo ei koskaan korvaa luonnonvaloa. Sadesää sopii hyvin päivän teemaan ja mukavuudenhaluisena katselen sitä vain sisällä ikkunan takaa.

Näin YouTubessa vastustamattoman ohjeen, jonka halusin käpyillä. Kun on kyseessä uusi tekniikka, niin otin vähän paksumman langan sukkulaani. Pienet haasteet piristävät ja aina on kiva kokeilla jotain uutta.

Tähtikuvio


Maimai Kaito on julkaissut silmuharjoituksen, joka näytti mielenkiintoiselta. Kuviossa keskelle kukkaa muodostetaan tähti yhdestä pitkästä silmusta. 
Valitsin langaksi virkkauslangan, josta vyöte on hävinnyt, oletan sen olevan Aidaa. 

Keltainen lanka on kaunis ja tähteen sopiva, mutta mietin, että juuri virkkauslangalla tehdyt kuviot sopisivat hyvin joulukuusen koristeeksi, mutta silloin keltainen ei ole paras väri. Taidan ostaa valkoisen virkkauslangan ja laittaa näitä kuvioita lumihiutaleitteni joukkoon.

Videolla tehdään ensin nirkkomittoja pahvista, mutta sen jälkeen seuraa tähtinirkon ohje. Minulla oli nirkkomittana pöydälle jäänyt usb-piuhan vyöte, joka oli 5 cm. Tämä silmu oli sopiva kuvioon, jonka halkaisijaksi tuli n. 4,5 cm. 

nirkkomitta


Nyt siis valitsen jouluisen värin vähän paksummasta langasta tai sitten ostan valkoista lankaa ja jatkan käpyilyharjoituksia.


4 kommenttia:

  1. I’m having problems commenting on your blog. Star is amazing, I must try it!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I love this star and it's hard to believe it only has one picot.

      Poista
  2. Wow, the star within is amazing and intriguing! Thanks for the link and your model is perfect. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, really clever way to make a star, I love it. ❤️

      Poista