sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Käpypitsillä kuorrutetut kierrätyslasihelmet

 

Käpyptisiä yhdistetty kierrätyslasiin.

Käpyilin viime viikolla manteliristin, josta ajattelin pientä versiota markkinoille. Tämä kokeilu väistyi, kun käteen osui kierrätyslasihelmet. En kuitenkaan unohtanut risti-ideaa vaan siirsin sen tuleville markkinoille. Nyt aika on rajallinen, enkä ehtinyt kaikkea, joten siirsin ristit eteenpäin ja käpyilin lasihelmikorut.


Helmikorut


Lasihelmen koko on n 1 cm ja lankapidikkeen kanssa koko korun pituus on vain 1,5 cm. Lankana on tässä Lizbeth 40. Kun sain korut tehtyä, löysin sen helmivaraston, jota alun perin etsin ja jossa oli 1,5 - 2 cm kokoiset helmet. Jos nämä pienet käyvät kaupaksi, niin voin jatkossa laajentaa suurempiin helmiin ja Lizbeth 20 langanpaksuuteen. 

Näitä kierrätyslasihelmiä on vieläkin varastossa. Ostin helmiä  vuonna 2015 ja suuren kokonsa vuoksi olen löytänyt niille vain vähän käyttökohteita käpyptiseissäni. Tuolla vanhassa postauksessa on linkki videoon, jossa Ghanalainen yrittäjä kertoo kierrätyslasihelmien valmistusprosessista yrityksessään. Helmet tehdään käsityönä murskatusta kierrätyslasista.

Tulin kotiin markkinoilta. Tulos on positiivinen paikkamaksun jälkeen, vaikka ihmiset ostivat vähemmän kuin viime vuonna. Kävijöitä oli lukumääräisesti hyvin, mutta ostoksiin ei käytetty rahaa. Mietin johtuuko epävarmuudesta; mahdollisesta koronnoususta ja hallituksen säästöpäätöksistä, joiden vaikutus henkilökohtaiseen elämään on vielä epäselvä. Vuodet vaihtelevat, tänään oli kuitenkin hyvä sää ja kivat markkinat.



4 kommenttia:

  1. Your earrings look good enough to eat! I love the idea of recycled glass and your tatting is an excellent way to show them off. It’s good that you covered the cost of the table and had a pleasant day. I think all over the world people are a bit wary about spending at the moment.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I don't think eating recycled glass is a good idea, but they are beautiful in jewelry.
      Now there will be a break in the craft market. Maybe I'll wait for summer and skip the Christmas market.

      Poista
  2. Beautiful earrings! The orange shade is fabulous

    VastaaPoista