sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Vappuhyrrät käpyillen

 


Hyrrät valmiina vapuksi.Vappu ja kevät on koittanut. Juhlitaanpa sitten kevättä, työtä tai Valburgin pyhimykseksi julistamisen vuosipäivää niin hyrrät sopivat kevään tuulen ja purojen teemaan. Hyrrät on käpyilty käpypitsiyhdistyksen keväisen jäsenohjeen mukaan. Jäsenyyteen kuuluu neljä pitsiohjetta vuodessa ja ne saa liittymällä käpypitsiyhdistyksen jäseneksi.

Tällä viikolla teemana on esitellä Suomen Käpypitisiyhdistyksen kesätoimintaa.
Käpypitsiyhdistyksen tapaamiset toteutuvat korona-aikana opittuun tapaan etätapaamisina jokaisen kuukauden toisena maanantaina. Livetapaamisia suunnitellaan, mutta varsinaista jäsentapaamista ei ole vielä saatu toteutumaan. Rauman kesätapaaminen kuitenkin kuuluu vuosittaiseen ohjelmaan ja sinne ovat tervetulleita kaikki käpypitsistä kiinnostuneet. 


KorvakorutKuvan koruissa solmumäärät vaihtelevat hiukan ja tappikorvakoruissa pienemmällä solmuluvulla on saatu aikaan vähän kuperaa muotoa. Lisäksi käpyilin toiset korut ilaman helmiä ja toiset helmien kanssa. Helmirasiassa pyörii jonkin verran kukahelmiä, joille ei ole ollut juuri käyttöä. Näihin koruihin kuitenkin laitoin kukkahelmet.

Tapit olen liimannut koruun kiinni ja olen huomannut tämän haasteeksi, Liimaa tulee laitettua helposti liikaa, jolloin se näkyy hiukan korussa. Olenkohan ainoa huolimaton tässä asiassa, en tiedä, mutta minulle tämä on haaste ja pitäisi varmaan harjoitella ja tehdä enemmän tappikoruja.

Olen aiemmin tehnyt samaan tapaan koruja sinivalkoilessa langalla ja valkoisilla helmillä, postaus on vuodelta 2020.


Pitsiviikon käpyilyt.Käpypitsiyhdistyksen ohjelmassa on tänäkin vuonna tapaaminen Rauman pitsiviikoilla heinäkuun lopulla, siellä yhdistys järjestää vapaamuotoisen käpypitsikahvilatapaamisen Kontieon kahvilan piharakennuksessa. Tapaamisessa voi tutustua ja jutella muiden käpyilijöiden kanssa. Jos tenkiikka on vielä vieras, niin voi kokeilla käpyilyä. Usein esillä on myös pieni käpypitsinäyttely järjestäjien mukanaan tuomista pitseistä. 


Pitsiviikko järjestetään Raumalla  22-30.7.2023.

 • Käpypitsikahvilatapaaminen on Kontion kahvilan piharakennuksessa 27.7. klo 11-14 
 • Rauman kansalaisopiston kanssa järjestetyty käpypitsikurssit 26.7. klo 10 - 17 vanhalla opistolla, Vähäkoulukatu 8. Ilmoittautumiset Rauman kansalaisopiston sivulla
  • aloittelijoille käpypitsin peruskurssi, kurssinumero 1104215
  • edistyneemmille Kolmiuloitteisia kukkia käpypitsitekniikalla, kurssinumero 1104217

Viime vuonna käpypitsikahvila järjestettiin ulkona,
tänä vuonna siis Kontien kahvilassa sisällä.
6 kommenttia:

 1. I like both pairs, with and without beads. I’m hopeless with glue and yes, I usually use too much! The tatting meeting sounds like something to look forward to.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I hope that many Finnish tatters will come to Rauma in the summer, that's why I will also advertise a little on this blog.

   Poista
 2. Both pairs are beautiful!!! I usually err on the side of too little glue first 😁Hope you get lots of tatters (past, present, and future) joining your meetings. 🌺🌺🌺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for the comment Muskaan, glue is always a challenge for me.

   Poista