sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Hyrräkorut


Hyrräkoruja apilakulhossa

Hyrrät

Alkukesä tuoksuu voimakkaasti ja kukkii valkoisena puissa, metsissä ja puutarhassa; tuomet, sireenit, pihlajat, omenat, rikot, vuokot, kielot, metsätähdet, käenkaalit ja monet muut

Alkukesä on huumaavan monimuotoinen ja hyrrä on sopiva kuvio kevään koruihin. Hyrrä pyörii vinhaa vauhtia ja hakee hyrrävoimalla tasapainoa pyöriessään. Kaiken kesän, juhannuksen ja loman suunnittelussa on hyvä tavoitella hyrrävoimaa ja hakea tasapainoa. Kesän tavoitteena olisi nauttia luonnosta, kesästä ja lomasta turvallisesti ruuhkapaikkoja vältellen sekä rentoutuen, eikä sinne-tänne hosuen.  

Korvakorut

Valitsin koruihin sinivalkoisen raikkaan langan (Lizbeth 40) ja pienet valkoiset helmet. Hyrrän halkaisijaksi tuli n. 1,5 cm.  Laitoin hyrriin pikaliimalla tapit askartelutarvikkeena nikkelivapaana myytäviä korun osia. Käytän aika harvoin nappikorviksia ja minusta tuntuu, että tämä on maksimikoko hyrräkorvakorulle. Ajatus voi johtua siitäkin, että en ole tottunut käyttämään tämän tyyppisiä koruja, vaan laitan yleensä koukut.

Linkkiä ohjeeseen ei ole, kuvio kuitenkin on yksinkertainen, helmi kiinnittyy kahden renkaan välille, siten, että väliin jää aina yksi rengas, jonka keskelle helmi jää näkyviin.


Lähikuvaa korusta

Korunosia

Tilasin kerran korutilauksessa kokeeksi korunosia, joita en ole juurikaan käyttänyt. Nyt oli sopiva kohde kokeilla. Yhteen hyrrään menee melko vähän lankaa, joten yhdestä sukkulasta tuli monta hyrrää. Kiinnitin yhden hyrrän säädettävään sormuksen pohjaan ja kaksi hyrrää klipsipohjiin. Lopputuloksena minulla oli kolme sormusta, kahdet tappikorvakorut ja yhdet klipsikorut, yhteensä kolme korusettiä sormuksineen. Sukkulan sain kuitenkin ihan tyhjäksi asti.


Sormus klipsit ja tappikorut

Apilakulho

Kuvissa mukana on pieni Nuutajärven apilakulho, jossa nämä korut ovat odottaneet kuvausta ja käyttöä. Kulho tarttui alkuvuonna mukaan kirpputorilta viidellä eurolla. Apilakuvio oli minulle lapsuudesta tuttu kakkulautasissa, joten en voinut vastustaa tätä pientä esinettä, vaikka karsinkin koko ajan kotoa tarpeetonta tavaraa pois.
2 kommenttia:

  1. Yes, I’m a great believer in balance. So important in spinning, where you have to balance strength and softness, but it extends to other aspects of life! Love your whirlpool earrings, simple and effective.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You're spinning. My spinning wheel is waiting for renovation. I've recently spun 35 years ago and every year I plan to start again. There must be dreams in life.

      Poista