lauantai 19. maaliskuuta 2016

Frivolite ohjeita


Ajattelin ehtiä aiemmin päivittämään blogia, mutta ilta meni aika pitkälle leipoessa. Huomenna on lasten koululla pääsiäismyyjäiset ja leivoin suolaisia piirakoita ja kaardemummamuffineja. Yritin aloittaa ajoissa, mutta piti vielä lapsen soittotunnin jälkeen käydä hakemassa muutama pajunoksa koristeltavaksi. Se myöhästytti leipomista. Leipomisen jälkeen kirjoitin vielä leivonnaisiin ainesosaluettelot ja jossain välissä otin kuvia näistä koruistakin. Nyt kuitenkin lopulta pääsin koneen ääreen.

Pääsiäiskorut


Näin palmusunnuntain alla valmistaudutaan jo hiljalleen pääsiäiseen ja siksi valitsin keltaisen (Lizbeth 20 ) langan ja värikkäitä lasihelmiä korusettiin. Virpomavitsa olisi ollut ajankohtaisempi, mutta teinkin sitten pääsiäiskorut jo ennalta valmiiksi. Tämä korusetti on helppo ja yksinkertainen. Valitsin sen keräillessäni ohjelinkkejä tähän julkaisuun, jonka aiheeksi valitsin ohjeita ja malleja internetistä.


Ohje
Frivolitee-ohjeet niminen julkaisu on ehdottomasti katsotuin julkaisu blogissani. Tästä päättelen ihmisten etsiskelevän ohjeita. Ajattelin tällä kerralla laittaa linkkejä ohjesivuille. Toki olen aina tähänkin asti pyrkinyt linkittämään töideni mallit ja ohjeet tekstiin aina kun malli on saatavissa internetistä.
Tällä kerralla poimin ohjeet youtubevideoista, joista löytyy useita heppoja malleja opasvideoiden muodossa. Kielitaitoa ei läheskään aina tarvita, jos video-ohje on selkeä. Korvakorujen ohjeen katsoin täältä , sitten rannekorun täältä . Pienemmät korvakorut (kuvan ylälaidassa) tein sukkulan loppulangasta yhden sukkulan työnä isojen korujen solmumääriä soveltaen ilman ohjetta.

Linkkejä ohjeisiin

Frivolitee-ohjeet niminen julkaisu on ehdottomasti katsotuin julkaisu blogissani. Tästä päättelen ihmisten etsiskelevän ohjeita. Ajattelin tällä kerralla laittaa linkkejä ohjesivuille. Toki olen aina tähänkin asti pyrkinyt linkittämään töideni ohjeet tekstiin aina kun malli on saatavissa internetistä.
Listasin tähän muutaman linkin, joista löytyy malleja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin käpyilijöille:

selkeitä ohjeita: Free-tatting
Paljon malleja allcrafts
Täällä myös paljon ohjeita be-stitched
kaikenlaisia malleja Jane Eborall
Paljon erilaisia malleja tatting pattern central
Vanhoja kirjoja ladattavissa antiquepatternlibrary.org
Vintageohjeita myös käpypitsiin freevintagecrochet.com

Sattumalta löysin myös kauniin  ja tunnelmallisen videon,  jota katsellessa voi ihailla pitsien keveyttä ja kauniita kuvioita. Videolta voi saada myös ideoita omaan pitsiharrastukseen.


Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

2 kommenttia: