perjantai 4. maaliskuuta 2016

Lasinalusia


Lasinalusia

Villan jälkeen katselin taas ohuempia lankoja ja sukkuloita.  Villatyöt teen neulalla, mutta muuten käytän mielelläni sukkulaa, se on minulle sopivampi väline.
Tilasin lapselle verkkokaupasta näppäintarroja ja näin siellä hyvin edulliseen hintaan Ljubov Tsurinan kirjan Makrame ja Frovolite. Ostin sen muun tilauksen yhteydessä tietämättä sisällöstä.
 Kirjassa on pari mielenkiintoista ohjetta, jotka haluan tehdä, yksi on seuraava pikkuliina. Mallin nimi on Riikinkukon pyrstö. Liina on kirjassa yksivärisenä, mutta halusin tehdä omani kahdella värillä ja kahdella sukkulalla. Langaksi valitsin värillisen Lizbeth 20 langan ja valkoinen on joku ikivanha ohut virkkauslankakerä.
 Valkoinen on hieman paksumpi ja siksi solmujen määrät piti miettiä tarkkaan.   Muokkasin joitain solmuääriä saadakseni lopputuloksesta siromman. Tein ensin sinisen, sitten muutin vielä valkoisen osion solmumääriä ja tein keltaisen. sininen on vielä talven värinen, mutta keltainen lupaa jo kevättä. Lopputuloksena langat kyllä asettuivat samaan työhön.
Kovetin vielä työt Texifix - tekstiilikovetteella, jota en laimentanut tarpeeksi. Koska liinasta tuli todella kova, niin sopivin käyttötarkoitus lienee lasinalunen. Kaksi lasinalusta on aika vähän. Toivottavasti saan aikaiseksi näitä joskus lisää eri väreissä. Kuvio on yksinkertainen, mutta kahdella värillä toteutettuna pirteä, enemmänkin kukka-aihe kuin riikinkukon pyrstö.

Aurinkoisia kevätpäiviä!
t. Marja

2 kommenttia: