sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Mustat käpyptisikukat

 

Mustassa käpypitsissä lasihelmikoristeValo lisääntyy päivä päivältä ja lumi suorastaan häikäisee. Nyt voi taas kuvata päivänvalossa, mikä helpottaa todella paljon erityisesti värien siirtyvän totuudenmukaisina valokuvaan.

Käpyily jäi taas vähiin, kun löysin kaapista mohairbucklee-lankavyyhdin. 100 g vyyhti ei ole paljon, mutta bucklee-lanka on ohutta ja riittoisaa. Neulomalla langan sain  taas kotiin kertyneen lankavaraston yhtä vyyhtiä pienemmäksi. Haaveeni on ostaa langat käsitöitä varten eikä kaapin täytteeksi.


Korvakorut

Jatkoin käpypitsissä vielä viime viikon teemaa. Kaulakoruun lanka oli todellakin liian paksu, mutta korun kuvio toimi tällä paksummallakin langalla käpyiltynä hyvin korvakoruissa. Kukan halkaisijaksi tuli 3 cm. 

Kiinnitin vielä keskelle 6mm fasettihiotun lasihelmen, hiukan suurempikin helmi olisi sopinut, mutta ehkä tämä koko lisää koruun ilmavuutta. Värinä Topaasi sopi sekä mustaan että kullan värisiin koukkuihin, joten helmen värin valinta oli käytännöllinen ja koko oli se mikä löytyi kaapista.


Bucklee - kaulaliina

Angoravuohen mohairista ja lampaanvillasta pääosin koostuvasta langasta tuli yllättävän pehmeä pieni kaulahuivi. Putoavien lehtien kuvion katsoin JoannesWebin tutoriaalista, Jossa oli kuvio-ohjeen mallikerta piirrettynä sekä neulottuna. Neuloin 4 mm puikoilla kolme kuvioraitaa vierekkäin. 100 g vyyhdistä kaulaliinan kooksi tuli 35 X 100 cm. 

Löysähkönä neuleena kaulaliina muotoutuu hyvin haluttuun asentoon. Testasin ja totesin toimivaksi ja lämpimäksi takin kanssa. Kuvio erottuu selvästi ainoastaan valoa vasten bucklee-langan epätasaisuudesta johtuen. Mutta kaulaliina on mukava ja koristeellinen. Olen tyytyväinen.


Kaulahuivi ja mohairlangan vyöte


Tias

Kuvio on jatkunut muutaman päivän verran ja ehkä valitsemani värit saavat ajattelemaan sammakkoa, mutta todennäköisesti olen väärässä.


Tilanne 8 päivän jälkeen.2 kommenttia:

  1. Love your earrings, the middle bead is the right size, and your scarf. Mohair is wonderfully soft and warm, provided it’s from a young goat. A frog? Perhaps.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for the comment. A scarf is my little everyday luxury in the cold. 🙂

      Poista