sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Mustaa käpypitsiä edelleen

 

 


Kahdet käpypitsikorut samasta teemasta


 

 Pakkaset jatkuvat ja kylmä tuuli tekee säästä vielä kylmempää. On mukavampi kietoutua lämpimään vilttiin, kuin mennä ulos. Ulkoilu rajoittuikin kauppareissuun, kun kävin ostamassa Runebergin torttuja kansallisrunoilijan muistoksi.


Jatkoin vielä Pricillan ohjekirjan parissa käpyilyä toisten korvakorujen verran. kuviot eivät aina vaikuta vanhoilta, mutta sopivasti sijoitetut silmut/nirkot tuovat koruun vanhaa leimaa ja koristeellisuutta.

 Korvakorut

Korut ovat kuviosta 57 sivulta 28 pukukorujen aiheesta muunnettu korvakoruiksi. Sukkulassa on edelleen musta lanka, Lizbeth 40, joka vaikuttaa edelleen liian paksulta.


Pienemmissä kuvioissa, joihin on käpyilty vain keskusosa, kuvion halkaisijaksi tuli 3 cm. Kaksinkertainen reunus antaa korulle näköä.


Suuremmissa kuvioissa on lisäksi reunakerros ja halkaisija 4 cm. uloimman kerroksen jätin pois, jotta koru ei kasva liian suureksi. Jotenkin jopa pidin enemmän tuosta suuremmasta kuviosta ilman viimeistä kerrosta. Siitä tuli näin jotenkin modernimman näköinen, ilman, että vanhan mallin rauhallisuus olisi kadonnut.


Kuvio alkaa hahmottua
TIAS

Päivän 10 tilanne käpyiltynä. Nyt vaikuttaa siltä, että tuossa on silmut pään kiinnittämistä varten, joten ihmishahmolta vaikuttaa. Otin tähän kirjavan vihreän ja keltaisen langan. Jos siis vihreä olisi ollut hallitsevampi, kuten kuvittelin, niin tästä tulisi "pieni vihreä mies", mutta nyt keltainen onkin hallitsevampi
2 kommenttia:

  1. I like your earrings. We should soon be able to see what sort of a man it is.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Because of the color choices, I think I'm tatting an alien.

      Poista