sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Ystävänpäivän käpyilynä kukkasydän

 


Sachiko Yokoyaman kaunis kukkasydän - käpypitsi.
Ystävänpäivä lähenee. Käpypitseissä on selvästi sydänprojektin aika. 

On mukava, että vuodessa on päiviä, jotka rytmittävät vuodenkiertoa ja jakavat myös käpypitsitöitä eri aikakausiin; ystävänpäivän jälkeen kevätteemoja ainakin pääsiäiseen asti, jonka jälkeen voi alkaa haaveilla kesästä. Kun kesälomat on pidetty, tulee syksyn ruskan vuoro. Kun syksy etenee ensilumeen on lumihiutaleiden aikaa jouluun asti. Joulun jälkeen aloitetaan uusi vuosi ja pian ollaan taas ystävänpäivässä. 

Jokaisella on oma vuodenkiertonsa, minä elän tämän skandinavisen luonnonkierron mukaan. Olen vähän luontoihminen ja luonnokierto on ehkä minulle läsnä enemmän kuin monelle muulle, koska liikun paljon luonnonkeskellä, joko kävellen tai autolla.

Olin suunnitellut omaa sydänaihetta, mutta se jäi käpyilemättä, kun halusin kokeilla tätä Sachiko Yokoyaman Instagramissa Lacerockersho - nimimerkillä julkaisemaa kaunista sydänohjetta.

Kukkasydän


Käpyilin ensin tuon punareunaisen. Siinä kukkien liitokset eivät osuneet ihan ohjeen mukaisesti, mutta asettuivat jotenkin paikoilleen. Tarkastelin sydämen muotoa tarkemmin ja totesin, kaartuvien osien keskellä olevan nirkkoliitoksen kahlitsevan sydämen muotoa.

 Toisesta sydämestä jätin tämän liitoksen pois, jolloin sydämen muoto muuttui pyöreämmäksi ja kauniimmaksi. Toki toisella kerralla seurasin ohjetta paremmin myös keskuskukkakuvioissa. Ajattelen, ettei ollut ihan viisasta laittaa kukkaan reunasydämen väriä, mutta tämänkin virheen tein ensimmäisessä sydämessä.


Ensimmäinen harjoittelu ja toinen parempi.Tias


Pieni vihreä mieheni jatkuu. Päivän 12 tilanne, Koska minulla on sukkuloissa eriväriset langat, valikoin vähän ja tein renkaat samalla sukkulalla.Tias; päivä 12


2 kommenttia:

  1. Your Valentines hearts are really lovely. I think the coloured outline is fine. Yes, tatting lends itself to following the seasons of the year.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for the comment! I go into summer and yellow, you have another direction. 😄

      Poista