sunnuntai 8. tammikuuta 2023

Kovetettuja käpypitsilumihiutaleita

 

Kuusenkoriste vahvalla kovetuksella.

Joulu on takana, mutta kuusi on vielä pystyssä. Huomasin kaapissa Paverpol- kovetusaineen ja halusin kokeilla sitä, en oikein muista milloin olisin näin vahvaa kovetetta viimeksi tarvinut. 

Ihastelin Jan Stawaszin lumihiutaletta Galinafrivolin  Instagramissa ja päätin tehdä muutaman ihan kovetettavaksi.

Kovettaminen


Laitoin kovetteen sellaisenaan ja hiutaleista tuli todella kovia kuusenkoristeita, mielestäni kovete vieläpä antoi hiutaleelle kiiltoa.

Nämä kuusenkoristeet ovat ihan hyviä, mutta ei käsityöihmiselle, joka näkee, että solmut eivät erotu selvästi, koska kovete ja kovetteen kanssa muotoilu on täyttänyt ja tasoittanut solmuja. Nirkot on oikaistu coctail-tikun terävää päätä apuna käyttäen ja sojottavat luonnottoman suorina ja asennossa. 

Kovetus toimi, mutta käsityön pehmeys katosi. Minulla on edelleen runsaasti kovetetta astiassa, mutta taidan taas palata täysin kovettamattomiin tai fabric-decoupage-lakalla käsiteltyihin pitseihin. Totesin taas kerran, että pidän enemmän luonnollisista pitseistä ja käsittelen niitä korkeintaan kevyesti lakalla.


Valkoisia kovia lumihiutaleita virkkauslangasta.Lumihiutaleet on tehty virkkauslangalla Anchor Freccia 12 ja ovat halkaisijaltaan 8 cm kokoisia, mikä on hyvä koko kuusenkoristeeksi. Nämä vielä kuvasin kuusessa, loppiainen oli toissapäivänä ja tänään siivoan kuusen pois ja jätän joulun taakse ja keskityn uusiin asioihin.2 kommenttia:

  1. They look very pretty, but yes, they do lose some of their tatting characteristics.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perhaps it is best to put these decorations on the market next Christmas. I probably won't use these myself.

      Poista