sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Rannekorukäpyily

 



Käpypitsikoru Ksenija Shvedenkon ohjeella


Sitkeä migreeni on kiusannut tänään ja päivä on mennyt laiskotellessa. Syksy on muutenkin vähän väsyttävä vuodenaika. Tein jopa päätöksen, että tulevana talvena ostan puolukkahillon kaupasta. Aiempina vuosina olen käynyt metsässä, mutta tämä vuosi jää puolukoiden suhteen väliin. Hain sentään ämpärillisen mustikkaa, joten poimiminen ei aivan pääse unohtumaan.

Käpypitsikoruvarastot ovat huvenneet ja ajattelin tehdä vaihteeksi koruja tulevia tarpeita varten. Markkinoita ei ole nyt näköpiirissä, mutta parempi olla valmis sitten kun sellaiset eteen tulevat.

rannekoru


Käpypitsi on ohuilla langoilla toteutettavaa pitsiä ja välillä tuntuu siltä, että korut ovat liian pieniä ja huomaamattomia. Toki pitsi on kaunista, mutta välillä sitä haluaisi leventää ja suurentaa ja tehdä niin näyttävää, että koru erottuu kauempaakin katsottuna. Tällainen olo oli kun katselin YouTubesta Ksenija Shvedenkon videota.

Tuumasin, että koru näyttää kauniilta myös ilmavampana ja vähän leveämpänä. Kerroin kaikkien kuvio-osien solmumäärät 1,5 kertaisiksi. Idea toimi, korusta tuli vähän leveämpi ja yhä kaunis, mutta kävi kuten usein ennenkin; en löytänyt kotoa sopivia helmiä.


Lähikuvaa levitetystä korusta.


Korun tiedot 
  • lankana Lizbeth 40 ecru ja vaalea violetti, 
  • helminä 3mm Swarovski-helmet.
  •  Korun leveys n, 2 cm. 
  • Korusta tuli pitkä vaikka laitoin vähän tilaa vievät magneettilukot. 
  • Helmien väreissä ei ollut valinnan varaa, mutta nämä himmeät helmet sopivat lopulta koruun hyvin, tai ainakin paremmin kuin muut, joita harkitsin ja kokeilin.

Loppupäätelmänä totean, että koru olisi kaunis alkuperäisillä kaksoissolmuluvuilla, ehkä hiukan paksummasta langasta käpyiltynä, jolloin korulle tulisi automaattisesti enemmän kokoa.



4 kommenttia:

  1. It’s really lovely, like a series of butterflies. I think you’re right, jewelry shouldn’t be too dainty or it won’t make an impact. How did your markets go?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The market went well, we got income, but less than in the medieval market. My daughter sold products and I showed how to make lace knots.

      Poista
  2. I agree with Jane! It looks really lovely 💜

    VastaaPoista