sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Käpypitsiliinan kerrokset 13 ja 14

 

Kevätliinan uudet kerrokset.


Liinan käpyily etenee vähitellen. Pyöreän liinan kerroksista jokainen on edellistä pidempiä ja aikaa kuluu kerrosta kohti entistä enemmän. Aina ei malttaisi odottaa käpypitsiliinan kerroksen valmistumista päästäkseen liinassa eteenpäin. Ehkä tämä kasvattaa kärsivällisyyttä.

Nyt valmistuivat kerrokset 13 ja 14. Jäljellä on vielä muutama kerros, joiden valmistumista odottelen malttamattomana.

 

Lisää vaaleita kerroksia
 

Jatkoin edelleen valkoisella langalla, jotta valkoisesta raidasta tulee riittävän leveä luomaan jään ja lumen tunnelmaa. Liinan värityksen yhtenäisyyden vuoksi laitoin myös tähän valkoiseen raitaan harmaita läiskiä kuvitellen niitä jään hopeisiksi heijastuksiksi. Huomaan edelleen, että minun mielikuvitukseni ei ole erityisen hyvä ainakaan tämän langan kanssa.

Aloitin uuden valkoisen Lizbeth 40 kerän ja tässä lankaerässä on ollut poikkeuksellisen paljon heikkoja kohtia. Lanka on siis katkeillut ihan odottamatta ja siinä on ollut epätasaisuutta niin, ettei sydänlanka ole oikein kulkenut solmujen sisällä. Minulle ei ole tätä ennen tullut vastaan yhtä heikkolaatuista lankakerää. Yritän siirtää tämän kerän pitsilangaksi ja valita sukkulaan parempilaatuisen kerän.

Tein käpypitsiä taas junassa ja keskittyminen ei ollut kohdallaan. Pitsiin tuli sama virhe kolme eri kertaa. Onneksi unohtuneet kuvioiden liitokset voi tehdä seuraavalla kerroksella, joten virhe ei ollut kovin vakava.

 

Pientä huolimattomuutta kuvioliitosten kanssa.

Junakahvi oli taas erilaisessa kupissa. Jäin miettimään kuinka monta kuppimallia junista löytyykään. Vaikka matkustankin raiteilla melko harvoin, niin yllätyn mielelläni uudesta kahvikuppimallista matkalla.


Uusi kuosi junan kahvimukissa.


2 kommenttia:

  1. How frustrating that the ball of thread is of poor quality. I’m glad the mistakes are not a fatal flaw!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unfortunately, you can't see what kind of thread it is from the ball. Usually these yarns are good. :-)

      Poista