sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Punainen käpypitsiruusu helmilangasta

 

Kuihtumaton kukkalahja.


Käsitöitä kevätkukkien aikaan. Liina jatkuu edelleen, mutta tein taas pienen välityön.

Harjoittelin 3D-ruusuja keltaisella langalla kolme viikkoa sitten. Tein vielä samalla teemalla punaisen pitsiruusun, jonka aion antaa lahjaksi. Tässä kohdassa mukaan tuli käsityöläisen ylpeys; vaikka omaan maljakkoon voin laittaa pitsiruusut kukkapaperivarrella, niin tähän lahjaan tein lankavarren. Lankavarsi tarvitsee selvästi vielä harjoitusta, koska lopputulos oli kaikkea muuta kuin tasainen.

Kukka 

Kukassa käytin kaapista löytynyttä punavalkoista helmilankaa, varressa ja lehdissä edelleen Lizbeth 40 - lankaa. Kukan keskellä on pieni punainen puuhelmi pujotettuna rautalankaan, jolloin varren rautalanka ja kukka pysyvät lujasti yhdessä. Kukan ohje on sama kuin kolme viikkoa/postausta sitten keltaisissa ruusuissa. 

Puuhelmi kukan keskellä


Tein kukan varteen solmut kaksoissolmun toista solmua käyttäen, mutta en kiertänyt kukkavartta työn aikana riittävästi, jotta kierrevaikutus olisi tullut näkyviin. Ehkä muistan olla huolellisempi seuraavalla kerralla. Varren loppuun laitoin tipan koruliimaa liittämään rautalankavarren ja langan. Toivottavasti liima pitää, vähän huolestuttaa, sillä yleensä käytän pikaliimaa koruihin. Pitseihin en yleensä laita liimaa, mutta nyt varren pään liimaaminen tuntui siistiltä ratkaisulta.4 kommenttia: