sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Keltaisia käpypitsiruusuja kevätkimpussa.

 


Keväisiä keltaruusuja.


Kevät ja koulujen päättäjäiset ovat tulossa. Päätin harjoitella käpypitsiruusun tekemistä siltä varalta, että juhlat tänä kesänä sallitaan. Ajattelin tehdä hienon onnitteluruusun, mutta lopputulos oli runsaampi ja käpyilinkin kokonaisen kimpun.

Keltaruusu sopii kevätkimppuun, onnitteluruusuja täytyy vielä miettiä. Rippijuhlaan voisi tehdä punaisen. Ylioppilaalle kävisi kai kirjanmerkkikin, koska opiskelut ja lukeminen jatkuu vielä, ellei kaikki aineisto ala olla jo sähköisessä muodossa. Joka tapauksessa tuntuu pitkästä aikaa mukavalta ajatella sukulaisten kokoontumista ihan livenä.

 

Ruusu

Ruusun tein hyväksi havaitsemallani ohjeella, jolla olen aiemmin tehnyt onnitteluruusukorun 80-vuotisjuhliin v. 2016. Linkki rintakoruun

  • Lankana Lizbeth 40
  • ruusun ohje on kirjassa Nuevo modelos en frivolite
  • Metallilan vahvuudet 1,2 mm ja 0,6 mm
  • Metallilanka on peitetty kukkateipillä
  • ruusun lehden ohje Linda Daviesilta

 

Frivoliteruusut maljakossa


Ruusu onnistui ihan kivasti, mutta tuo metallilanka 1,2 mm on aika paksu. Lisäksi rautalankojen liitoskohdat täytyy miettiä seuraavalla kerralla tarkemmin ja liittää ehdottomasti teipin alle. Nyt osa liitoksista ja paksuista kohdista jäi todella liian paksuiksi. Mietin, löytyisikö vihreää metallilankaa tai sitten yksittäisessä ruusussa voisi metallin päällystää pitsilangalla, joko kiertäen tai pitsisolmuilla.4 kommenttia: