sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Kevätliina jatkuu Renulekin ohjeella

 

Talviliina, jossa liikaa väriä lumeksi ja jääksi.


Tänä keväänä valitsin talviset värit ja näyttää siltä, että silti voi käyttää nimitystä kevätliina. Lunta sataa yhä vaikka on jo huhtikuu. Kesän ja talven taistelu jatkuu ja talvi näyttää pitävän pintansa yllättävän pitkään. Kevät tulee varmasti, vaikka hitaammin kuin muina vuosina.

Liinassa ajattelin jäälauttaa, mutta nyt värityksessä on liian vähän valkoista ja liikaa muita värejä. Joskus sitä innostuu vaihtamaan lankaa liian usein vaikka voisi valita päävärin ja keskittyä siihen. Muut värit voisivat olla vain pieninä mausteina. Tätä minun täytyy vielä opiskella. Tunnistatko tilanteen, jossa et malta olla sovittelematta värejä yhteen, vaikka vähempikin riittäisi?

 

Uusi väri

 

Valitsin värit tarkasti ja päätin pitäytyä valikoimassa. Toisin kävi. Katsoin tyttäreni kanssa elokuvaa ja huone oli hämärä. Olin huolimaton ja otin vahingossa turkoosin lankakerän vedenvihreän sijasta seitsemänteen kerrokseen. En purkanut, kun väri oli mielestäni riittävän samaa sävyä kuin aiemmatkin värit. Nyt minulla on siis kuuden värin väripaletti loppuliinaa ajatellen. Valkoista pitäisi lisätä enemmän


vaihtuneet värit. Kuva on vähän huono.2 kommenttia: