sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Kevään frivolitekoru Sakamishin ohjeella

Kevätkoru Atelier-Sakamishin ohjeellaLumi sulaa vauhdilla ja joen uomat täyttyvät vedestä. Ajelin kosken ohi, enkä malttanut olla pysähtymättä kuuntelemaan. Lapsuuden mummola sijaitsi kosken vieressä ja kuohuja kuunneltiin erityisesti keväisin, kun vettä virtasi runsaasti. Tämä koski ei ole se lapsuuden koski, mutta kuohui kuitenkin, vaikkakin vähemmän.


Lumi ja jää sulavat vedeksi, joka virtaa kuohuen KymijoessaKuuntelin ja katselin hetken kuohuntaa ja jatkoin matkaa. Mieleen nousi joskus nuorena luettu pätkä Eila Kivik’ahon runosta:

 ” Aallot solisevat. Tahtomattaan sydämeni myötähyräilee. Niin kuin puro pienen vesirattaan, niin tuo laulu minut villitsee. Kuplaa, poreilua kaikkialla. Vettä. Tuulta. Kiepun villinä. Järki harhaa puron rantamilla soiden kevään pajupillinä. ”

Kevättunnelmissa siis pidin tauon liinasta ja tein keväisen rannekorun.Rannekoru

Koru on pieni ja yksinkertainen, kuten suurin osa Sakamichin töistä. Usein töihin liittyy joku yllättävä oivallus tai odottamaton käännös, joka lisää mielenkiintoa. Tämä 15.10.2022 julkaistu ohje on ollut alusta asti minun to tat-listalla. Nyt aika tuntui oikealta, koska koru sopii kevätteemaan ja valitsemani keltainen lähestyvään pääsiäiseen, (alkuperäinen oli muuten tehty sinisellä ja syysteemaan). Tämä ohje on ajaton, kun vain värit sopivat teemaan.


Koristeellinen korurunko täynnä pieniä kevätkukkia


Käytin Lizbeth 40 – numeroista lankaa, mikä on käsittääkseni sama vahvuus kuin ohjeessa. Silmuja en mitannut millään mitalla vaan tein silmämääräisesti suurin piirtein saman pituisiksi. Kuvio ei vaadi niin tarkkaa säännöllisyyttä.

Keväthuuma ohitettu ja aika palata liinan pariin.

 

4 kommenttia:

  1. I like the sound of water running. I like Sakamichi’s delicate work too, and your version of it.

    VastaaPoista
  2. Your colour scheme is fabulous and cheerful 💛🧡💛 I have it on my to-tat list as well.

    VastaaPoista