sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Talvinen käpypitsiliinaKäpypitsiliinan talviset värit

 

Talvi alkaa väistyä hiljalleen. Olen katsellut kävellessäni lintujen ja jänisten jälkiä joen jäällä. Nyt näyttää siltä, että virtaus ja aurinko ovat yhdessä sulattaneet jään. Talvi on ollut luminen ja lunta riittää edelleen, mutta kevätpurojen aika on koittanut.


Kevätpurojen aika, virtaus ja aurinko sulattavat joesta jään.

Värisävyt

Vähän vielä kerron tämän vuoden frivolite-pitsin, talviliinan värivalinnoista. Lankana on Lizbeth 40. Tästä langasta valitsin värejä, jotka kuulostavat mahdollisimman kylmälle: 

 •  Pääväriksi valitsin lumivalkoisen, 
 • liinan keskellä on sininen jää, 
 • kolmannessa kerroksessa on arktinen vesi, 
 • neljännellä kerroksella on hopeinen jää, 
 • viidenteen kerrokseen valitsin veden vihreän, mikä myös on mielestäni kylmä.
Liinan kuusi ensimmäistä kerrosta

Liina

Viidellä kylmällä värillä luulisi jo käpyilevän liinan, siksi otin kuudenteen kerrokseen sinisen jään uudestaan. Näin alussa, kun kaikki värit ovat vasta yhden kerran, niin pitsiliinan kokonaisuus ei vielä hahmotu.

”Hopeiseen jäähän” olin vähän pettynyt. Kerros on käytännössä valkoinen ja valkoisen katkaisee muutama harmaa väriläiskä, tätä en oikein osaa ajatella hopeisena. Harmaat läiskätikin kyllä sopivat jäälautta-ajatukseen ihan hyvin, eikä liina tästä mene pilalle. Lanka vain yllätti.

Katsotaan, kuinka liina jatkuu, en kokonaan hylkää noita hopeisen jään harmaita väriläiskiä. Talvisessa jäässä ja lumessa niitä voi olla.
3 kommenttia:

 1. Good reasoning and choices. I agree about the Grey, but then in Nature we find so many shades and spots 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for the comment. Yes, I didn’t plan on doily dirty snow. ☹

   Poista