sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Pöytäliinan käpyily etenee vähitellen

 

Käpypitsin värikirjoa
Ulkona on talvi, vaikka maaliskuu on jo ensimmäinen kevätkuukausi. Lunta sataa lisää yhtä paljon kuin kevätaurinko ehtii sulattaa, joten kevättä saadaan vielä odottaa. Kevätliina tuo kontrastia valkoiselle maisemalle. Tänä vuonna valitsin kypsän loppukesän voimakkaat värit.

Liina on taas edennyt hiukan, vaikka olen käpyillyt välillä koruja. Näin alkuvaiheessa liinan kerrokset ovat vielä niin lyhyitä, että aikaa jää muillekin käpypitseille.

Liinan värit

Värejä on nyt liinassa mukana riittävästi ja näillä jatkan loppuun, vaikka äsken mietinkin uuden värin ottamista mukaan. Minulla värejä tulee helposti liikaa, ja liinasta tulee kirjava. Et ehkä ymmärrä haastetta, mutta minun on vaikea rajoittaa värien määrää, kun pääsen vauhtiin.

Viime vuonna Renulekin kevätliinan kanssa päätin lujasti pärjätä kolmella värillä ja se päätös piti koko liinan loppuun asti. Nyt otin rennommin, enkä rajoittanut värejä niin paljon. Ehkä seuraavassa liinassa voisin yrittää pärjätä kahdella värillä. Luulen, että voin oppia jotain uutta, jos välillä haastan itseni poikkeamaan tavallisista toimintatavoistani.


5 kommenttia:

 1. I think your use of colours is really good! I loved the last Spring doily you did and this one is looking fabulous too. It is easy to get carried away with using different colours, it's true.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The colors are nice to use, but there is always the danger of having the color that makes the doily look restless and the harmony disappears.

   Poista
 2. I agree with Jane. But it is always good to challenge oneself 🧡 I can easily imagine a brown in the next round 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I thought brown too, but there are also dark blue plums and grapes in the fall. This year I chose this fall summer coloring ...... I’m trying to leave the plums out.

   Poista
  2. Interesting choice, and I think it should work really well 💙

   Poista