sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Kevättalven kelttikäpypitsikukka

Keväinen helmikukka kelttikäpypitsiä


Lumimaisemissa vielä eletään ja valitsin kevätkukkakuvioon värikkään kirjavan langan, joita mielelläni talvella käytän. Pastellisävyt ovat vielä sopivan kylmiä sävyjä talveen, mutta toisaalta tuovat mieleen jo lähestyvän kevään heleyttä. Ohje on kelttimalli Wally Sosalta.

Poikettiin tyttäreni kanssa ohikulkumatkalla syömään Kotkan kauniissa maisemissa. Nythän on pandemia-aikana kaikki ravintolat kiinni ja ruokapaikan valinnassa jouduttiin käyttämään luovuutta. Rannikon raikas ilmasto on aina ylellisyyttä mantereen asujalle.

 

Talviretki

Talvi jatkuu. Yritettiin lapseni kanssa syödä eväitä keväisessä säässä meren rannalla. Pöydät ja penkit löytyivät ja olivat kuivat, aurinkokin pilkisteli sopivasti pilvien raoista ja tilanne näytti hyvältä. Otettiin siis intialaisesta ravintolasta haettu noutoruoka pöydälle ja aloitettiin ateria.

Rannalla oli kuitenkin niin hyytävä tuuli, että jos ei olisikaan vilustuttu ja jos olisikin onnistuttu syömään, niin ruoka olisi varmasti jäähtynyt kokonaan saman tien. Voit kuvitella, että tehtiin pikainen päätös siirtyä autoon ja nautittiin sitten merinäköalasta auton ikkunoiden läpi ja syötiin autolounas.


Maaliskuinen merenranta

Merinäköalakin oli vähän kyseenalainen, meri on jäässä ja lunta niin paljon, että oli mahdotonta nähdä, missä ranta loppuu ja meri alkaa.

 


Kelttimalli

Olen joskus ostanut kirjan, mutta en ole koskaan käpyillyt siitä yhtään mallia.

Tiedät varmaan, kuinka helposti pieniä kirjoja tulee ostettua heräteostoksena käsityötarvikkeiden mukana. Nyt otin esiin Wally Sosan kirjan "Celtic Tatting With a Twist " ja käpyilin siitä ensimmäisen työn. Niin kuin usein, kirja tulee valittua kansikuvan perusteella ja kansikuvatyö tulee käpyiltyä ensimmäisenä. Näin kävi tässäkin tapauksessa.


Käpypitsiohjekirja

  • Valitsin keväisen kirjavan pastillinsävyisen langan 
  • ja siihen laatikostani löytyvistä helmistä parhaiten sopivat tummanharmaat helmet. 
  • Kun nyt katson lopputulosta, niin taisin innostua pujottamaan helmiä vähän liikaa. 
  • Kuviosta tuli ahtaampi kuin Wally Sosan versiossa. 
  • Muutenkin kuvio on hyvin erilainen, alkuperäisessä mallissa oli hillitty sininen lanka ja valkoiset helmet.

Valmis kuvio

Kuviosta tuli koruksi liian suuri. Kuvio ei ole höyhenen kevyt, kuten useimmat pitsit. Helmien painoa on niin paljon, että en viitsisi tätä ripustaa mihinkään. Tämän voisi ehkä ommella koristeeksi johonkin. Toistaiseksi kuvio päätyy odottamaan sopivaa sijoituspaikkaa. 

kuvasin vielä kuvion taustapuolelta.

 

Tausta

4 kommenttia:

  1. It's very clever to intertwine the tatting with strings of beads. I can understand it makes the motif a bit heavy though. Sounds as though it's still too cold to make outdoor dining a pleasure!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for the comment. It is difficult to estimate the correct length of picot inside the beads. My picots were a little too long and therefore too many beads.

      Poista
  2. This is a very clever and beautiful pattern - one that made me want to buy the book! Love both your versions!
    Ah, nice to see you enjoying your Indian tandoori meal - yes, it would not have tasted good cold 😉 But good to be out and about, right?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The sea breeze is fresh in all seasons. I live 60km from the sea. I can't enjoy the coast every day. 🌤 I love Indian food and spices.

      Poista