sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Karneoli-käpypitsikoru valmistui

 

Kaksi eriväistä käpyilylankaa kaulakorussa.


Puuhastelin edelleen karneolin sirujen parissa. Yhdellä sukkulalla käpyilty kaulakoru, ja sen osat kiertyivät helposti ja halusin tehdä siitä paremmin paikallaan pysyvän. Tein toisen kerroksen. En kuitenkaan halunnut sitoa uutta kerrosta ensimmäisen kerroksen helmen kohdalta, jotta korun luonne ei muuttuisi. Koru kiertyy edelleen, joskaan ei niin helposti kuin ensimmäisen kerroksen jälkeen. Lisäksi kierteen saa nyt pois ja kääntyneet ojennukseen helpommin tämän uuden käpypitsikerroksen avulla. 


Käpypitsirengasketju kiertyy helposti



Helmet

  • Ostin 58 karneolihelmeä ja onnistuin käyttämään ne lähes kaikki; 
  • 23 ensimmäiseen kerrokseen, 
  • 22 toiseen kerrokseen ja 2 helmeä korvakoruihin. 
  • Viimeinen helmi on hukassa. Luulen sen löytyvän seuraavan siivouksen yhteydessä. 
  • Siruja jäi vielä jäljelle.

Lanka

Langan värin valinta ei ollutkaan ihan yksinkertainen juttu. Ensin aloitin sadonkorjuun kullan värisellä langalla ja vähän monimutkaisemmalla mallilla. Sitten yksinkertaistin kuvion ja katsoin lankoja tarkemmin. Lopulta päädyin tähän sadonkorjuun oranssiin (Lizbeth 694), joka oli mielestäni lähellä karneolin värimaailmaa ja siten sopivin tähän koruun.

Koru

Omatekoisissa koruissa on se hyvä puoli, että mallin suhteen voi tehdä ratkaisun ja myöhemmin leikata pois vanhan kerroksen ja käpyillä paremman, jos parempi idea ilmestyy.  Minä en ollut ollenkaan varma tästä kuviosta, mutta en nyt parempaakaan tähän keksinyt ja tämä jotenkin toimii. Harvoin näitä kyllä muokkaan. Palaatko sinä vanhoihin töihin ja parantelet niitä myöhemmin?

Koska siruja on jäljellä, käpyilin korvakorut. Korvakoruissa on sama aihe kuin kaulakorussa, mutta renkaat ovat suuremmat. Halusin väljän ja siruja korostavan rakenteen samoilla langoilla, kuin kaulakorussakin. Korvakoruihin en juuri paneutunut, vaan sanoisin niiden olevan sivutuotteita. Näitäkin voi muokata, jos parempi idea syntyy. Vaikka tein nämä setiksi, en ehkä käytä näitä samaan aikaan. Jotenkin ne tuntuvat erillisiltä koruilta.


2 kommenttia:

  1. Your necklace has turned out beautifully. I wouldn’t want to alter it, but yes, I rarely go back to a project and change things. The thread colour is perfect.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I love this necklace, but I’m afraid the crumbs of the stone will break. I was wondering if I dare to wear a necklace. Maybe the stone won't break. 🤔

      Poista