sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Musta rannekoru

 


Syysillat pimenevät ja mennään kohti kaamosta. Värikkäät kurpitsakoristeet ilmestyvät kauppoihin. Itse en oikein ole oppinut Halloweenia juhlimaan. Suosin kansallisia juhlia, jolloin kekri ja pyhäinpäivä kuulostavat paremmalle. En välttämättä ole niitäkään niin suuresti juhlinut. Sadonkorjuuaikaan olen tehnyt perheelle yhden aterian tuoreista juureksista ja kasviksista sadonkorjuun hengessä. Ennen kasvattelin enemmän itse, nyt ostan aika paljon kaupasta.  Oma sadonkorjuuateria on lähempänä kekriä kuin halloweeniä.

Minä siis syön nauriin, toisin kuin irlantilainen Jack, joka laittoi pirulta saamansa hehkuvan hiilen naurislyhdyn sisään. Olisi mielenkiintoista tietää miksi ja milloin nauris muuttui Amerikassa kurpitsaksi. Oikeastaan Jackin kohtalo on lohduton; etsiä pienen lyhdyn valossa lepopaikkaa, kun ei ole pääsyä taivaaseen eikä helvettiin. Mukavampi aihe on nauttia sadonkorjuun tuotteista.


Musta pitsi

Vaikka jätän juhlat suuremmin väliin, niin ajattelin, että musta pitsi sopii syksyyn. Mustan langan käpyily ei ehkä ole helpointa hämärtyvänä syysiltana. Parempi aika mustalle langalle olisi kesäpäivän kirkas valo.

Otin ensimmäisen mustan kerän ja kerin langan sukkulaan. Lanka oli numeroa 40. Huomasin myöhemmin, että 20 numero olisi ollut parempi. Tällä langalla kuitenkin tein Jennifer Williamsin pienen tekniikkaharjoituksen. Tässä korussa voi harjoitella alaspäin kääntynyttä nirkkoa (korussa kääntynyt renkaan sisälle) sekä lukkoketjua. Koru oli kiva ja taidan tehdä sen vielä joskus paksummasta langasta. Toimii tämä ohutversiokin koruna, mutta kuviot ja rakenne erottuvat vähän huonosti.

2 kommenttia:

  1. I agree entirely, I’d much rather celebrate the harvest than Halloween. I do like your bracelet. Black is always elegant.

    VastaaPoista