sunnuntai 9. elokuuta 2020

Perhossydän

 

Loppukesän perhosia



Perhonen

Sääennusteiden mukaan eletään juuri nyt kesän viimeistä helleviikonloppua ja huomaan, että perhoskokoelmaani ei ole lennähtänyt tänä kesänä kovinkaan montaa kesäperhosta. Kirjan sijaan etsin mallin internetistä, vaikka minulla on vielä pitsikirjoissakin tekemättömiä perhosia. Valitsin ohjeeksi loppukesän perhoseen Marilee Rockleyn  viehättävän sydänperhosen:  " Flutterby heart " .

Perhos-osion tein yksivärisellä langalla ja sydämen vaalealla kirjavalla langalla. Aloitin heti tekemällä kaksi pientä perhosta, ja sitten vasta molempiin sydän osion. Sydän on kuin kesäinen poutapilvi, joka leijuu perhosen ympärillä, katoaa syksyllä perhosen myötä ja tulee takaisin vasta talven jälkeen. Luonnossa oikeat perhoset tulevat ja katoavat poutapilvien kanssa samaan aikaan. Kasvit kukkivat ja sato kypsyy sesonkien mukaan, mutta perhoset ja poutapilvet kulkevat yhdessä koko kesän. Pitsiharrastus saa aikaan kaikenlaisia havaintoja.

 

Perhoset lähikuvassa


Värit

Tämä perhosmalli on helppo ja yksinkertainen tehdä ilman mitään haastavia tekniikoita ja solmuja. Siksi varmaan lopputuloskin on kevyt ja ilmava.

 Jos tekniikka onkin helppo, niin kiinnostava ja mielenkiintoinen malli antaa mahdollisuuden värileikkiin perhosen ja sydämen väriyhdistelmien kanssa.

 Heti ensimmäisen perhosen valmistuttua kävi mielessä joku toinen lanka, jota olisin halunnut kokeilla yhdessä nyt käyttämäni langan kanssa. Lopputuloksena olisi voinut olla värikäs perhosparvi. Jouduin muistuttelemaan itselleni, että kartutan kesäperhoskokoelmaa ja perhoskokoelman idea on kerätä erilaisia perhosia.

Punaisessa perhosessa on samoja värejä kuin sydänpilvessä ympärillä ja se vaikuttaa kevyemmältä kuin sininen perhonen. Kirjavia lankoja ostaessa tulee liian vähän varmistettua, että lankakorista löytyy lanka, joka on joku kirjavan langan väreistä yksivärisenä keränä. Tällä yhdistelmällä saisi pehmeämmin korostettua osia pitsistä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti