sunnuntai 16. elokuuta 2020

Pieni solmukuvio

 


Solmukuvio tummalla taustalla


Kuvio

Kelttisolmut ovat haastavia ja kiehtovia, siksi kokeilin taas solmukuviota. Tämä kuvio voisi olla kelttikuvio koska siinä ei ole alkua eikä loppua ja se on solmu, jolloin se voisi kuvata ajattomuutta ja äärettömyyttä. Kuitenkin tässä on viisi ulottuvuutta, eikä yksi niistä löydy kuvion keskeltä, kuten kelttikuvioihin kuuluu.

 Tämän tapaista reunusta on kuitenkin kelttiaiheisissa koruissa erilaisilla solmumäärillä, mutta varsinainen kelttikuvio löytyy silloin keskeltä, joko kolme- tai neljätahoisena. Kuviota löytyy myös hyvinkin eripituisina kiertyneenä ketjuna elämänpuu-aiheen ympärillä.

oikeita keltti-aiheita, joita olen aiemmin tehnyt.


Solmuharjoitus

Tämä oli ihan oma solmuharjoitus, johon sattumalta tuli viisi ulottuvuutta. Tein ensin valerenkaan 20 kaksoissolmulla ja sitten kaaren 20 kaksoissolmua – käännös (vain yläsolmu) – ja sitten 15 kaksoissolmua. Tämä toistuu kuviossa siis viisi kertaa, siten että ensin kolme kertaa pujottamatta sitten loput kaaret huolellisesti ja ajatuksen kanssa pujottaen. Rengas tehdään olemassa olevan kaaren ympärille, mikä valerenkaana oli ehkä jopa helpompi kuin tavallisena renkaana.

Tein renkaat valerenkaina, jolloin nauha näyttää paremmin jatkuvan katkeamattomana kuin olisi näyttänyt tavallisessa renkaassa. Pujotus vaati ajattelua, ensimmäiset kaksi yritystä pujotin väärin. Kolmanteen yritykseen otin paksumman (Lizbeth 20) langan ja sinisen värin, jonka avulla jaksoin keskittyä loppuun asti.

 

Sinisempi väri värikkäällä taustalla.


Lopputulos

Taas kerran totesin taustan vaikuttavan langan väriin. Tuossa alemmassa kuvassa näkyy langan todellinen väri. Otin kuvat puhelimen kameralla, joka ei ole paras mahdollinen.

 Kuvion halkaisijaksi tuli 3 cm. Sitä voisi kovetettuna käyttää riipuksena, mutta ehkä joskus ompelen sen koristeeksi hyvin valittuun kohteeseen. Riipuksessa tiiviimpi olisi kauniimpi. Siihen tarkoitukseen voisin kokeilla solmumäärää 20 sijasta 14 ja 15 sijasta 10. Tässä kaaret näyttävät pitkiltä ja kapeilta ja koru jää harvaksi. Ommeltuna voi näyttää paremmalta.


6 kommenttia:

  1. Excellent! !! I love it and thanks for sharing the pattern.💙💙

    VastaaPoista
  2. Wow, that’s very clever. Yes, it’ll look good sewn onto something.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks, now I have to find a beautiful fabric for it...

      Poista
  3. That's a lovely pattern, thank you for sharing it. It is "big" but it will be perfect and beautiful when sewed on a hat or a purse 🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for the comment. I was thinking of a little bag, but on a hat it could really be beautiful too 💙

      Poista