sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Villiruusuja ja yhdessä käpyilyä



VIlliruusuja lautasella



Selasin Mary Koniorin kirjaa; A Pattern Book of tatting ja pysähdyin villiruusumallin kohdalle. 
Voisi ajatella, että villiruusut eivät kuulu talveen, mutta huomasin, että kuuluu kuitenkin. Kun valo lisääntyy ja pakkasta on sopivasti, niin lumivalkoinen maisema alkaa hehkua väreissä. Välillä olen kuvitellut ajelevani mustavalkofilmissä, välillä on sinistä hämärää. Joskus aurinko saa puut kimaltamaan oranssina ja kultaisena, toisinaan taas auringon nousu ja lasku värjäävät maiseman ruusunpunaiseksi. On siis mitä oivallisin aika käpyillä ruusunkukkia. Melkein voisi sanoa, että kauniit maisemat lämmittävät kylmänä päivänä.




Lumimaiseman värejä




Mary Koniorin villiruusuja



Käpyilykahvila


Lauantaina Helsingissä Itäkeskuksessa Kässäkamarilla kokoontui käpypitsiyhdistyksen hallitus ja samalla pidettiin käpyilykahvila. Taas muutama kiinnostunut oppi solmun tekemisen ensimmäistä kertaa. Toivoisin, että yhdistyksen jäsenet kokoontuisivat yhdessä käpyilemään muuallakin kuin Helsingissä ja Raumalla. Yhdessä voi aina jakaa vinkkejä ja malleja ja oppia toisilta uutta. Haaveilen vielä, että kokoontumisista ja alueellisista yhteyshenkilöistä löytyisi tieto yhdistyksen nettisivuilta, jolloin kotimaassa kulkiessa voisi satunnaisesti osallistua eri alueiden tapaamisiin. 



Keskittynyttä käpyilyä



Oma suosikkiväritys ruusuissani on tuo vaaleanpunainen, jossa on metallihelmiä keskellä. 


Suosikkiruusu


4 kommenttia:

  1. I love your pretty roses, perfect in Winter. Yes, it’s good to meet in the real world if possible.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for the comment. In Finland, tatting is a rare hobby, so it is unfortunately difficult to organize meetings.

      Poista
  2. Taas niin kauniita juttuja olet tehnyt. ♥ Ja ihanasti olet löytänyt värejä myös talvisesta luonnosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun on pitkästä aikaa kunnolla lunta ja pakkastalvi, niin täytyy sitä kuvata. Talven pastillivärit ovat vertaansa vailla.

      Poista