sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Sininen kirjanmerkkiKÄpypitsikirjanmerkkiAjattelin tehdä sinisen kirjanmerkin siniselle kirjalle. Ajatus ei ollut kovin hyvä, sillä sininen häviää siniseen. Ehkä käytän tätä jonkin muun kirjan kanssa. Otin vanhan sinisen helmilankakerän lopun ja päätin tuhota sen tähän kirjanmerkkiin. Merkistä tuli paksu ja vähän epätasainen langan laadusta johtuen. Malli on Joëlle Paulsonin Flowering Quatrain Bookmark. Malli olisi tosiaan ollut parempi ohuesta langasta. Nyt merkin pituus on 13 cm + nauha.

Sukkuloihin jäi vielä lankaa. Tyhjensin sukkulat korvakoruihin. Muistelin, että minulla olisi hopeisia korutappeja, joihin haaveilin kiinnittäväni valkoiset helmet. Todellisuus oli toista, kaapista löytyi vain kuparinvärisiä tappeja, joissa oli tuo helmenpuolikas jo valmiina, joten tähän malliin oli tyytyminen.
Tein ensin nuo, missä on neljä rengasta, koska lankaa oli vielä sukkulassa jäljellä, halusin kokeilla kolmella renkaalla. Kolmella tulikin mielestäni parempi, langan epätasaisuus tuli näissä koruissa valitettavan selvästi esille. Pääasia on, että lanka tuli käytettyä, eikä sen paksuudesta ja epätasaisuudesta ole jatkossa harmia.

jämälankakorut


2 kommenttia:

  1. I really struggled with that bookmark patter, you’ve done a good job. The earrings are sweet, excellent way to use up the thread. The computer is going to translate my comment, I hope it will still make sense!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I also noticed that the pattern was not as simple as it looks. Your comment was in English.

      Poista