perjantai 27. heinäkuuta 2018

Rauman pitsiviikot

Pitsinäyttelyä Rauman pitsiviikoilla Vietin edellisvuoden tapaan pari päivää Rauman pitsiviikoilla. Varasin aiempaa enemmän aikaa myös muiden pitseihin tutustumiseen. Nypläys tuntuu todella kiehtovalta. Haaveilen taas löytäväni aikaa nypläykselle. Äidillä on nypläysvälineet ja olen jo vuosikausia suunnitellut lainaavani niitä. Nypläyskurssin kävin yli 30 vuotta sitten, joten alku voi olla haastavaa sitten joskus kun toteutan tuon haaveen.Pientä näyttelyä käpyilykahvilassa


Pitsiviikoilla oli Käpypitsiyhdistyksen järjestämä käpypitsikurssi ja käpypitsikahvilatapaaminen, jossa uteliailla tapahtumaan osallistujilla oli mahdollisuus kokeilla käpyilyä. Sää oli helteinen ja välillä tuntui, että lanka liimautuu hikisiin käsiin, eikä käpyilystä tule mitään. Kahvilassa kuitenkin riitti kiinnostuneita kävijöitä ja innokkaita käpyilyn kokeilijoita. Tilaisuus oli onnistunut ja tapahtuma toistetaan taas ensi vuonna.
Kuvassa pienet perhoset muskaanilta ja pinterestistä


Koska minulle on kertynt perhosia viime vuosina, kokosin kahvilaan näytteille perhoskokoelman erilaisista perhosista. Näihin perhosiinkin mahtuu erilaisia pitsejä ja tekniikoita. Löysin pitseistäni kaksi pientä perhosta, jota en ole julkaissut blogissani.  Toinen oli ”Make me pretty” – perhonen blogista Tipsaround ja toinen Pinterestistä kuvan mukaan tehty, valitettavasti en ymmärtänyt japaninkielistä tekstiä kuvassa. Olen joskus tehnyt nämä perhoset, jotka ovat jääneet laatikon pohjalle unohduksiin. Nyt otin ne mukaan kokoelmaani.

6 kommenttia:

 1. What a Grand display of laces in all shapes and sizes !!! Loved the butterfly in your previous post - very unusual and elegant!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! that butterfly is one of my favorites

   Poista
 2. Great that the Lace Week was so successful. Good for you for making sure tatting was represented!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. In Finland tatting is a rare and almost unknown lace technique. And it's always nice to meet other members of the association.

   Poista
 3. Very, very beautiful tatting!!!! :)

  VastaaPoista