lauantai 14. heinäkuuta 2018

Kolminkertainen solmu

Helmilankaversio



Säätila muuttui helteiseksi. Minulle riittäisi 25 °C tai vähemmän, en oikein jaksa hellettä (mittarissa vasta 28 °C, auringossa varmaan enemmän). Onneksi on loma eikä tarvitse olla niin tehokas. Oikeastaan ei ole pakko tehdä muuta kuin ruokkia lapset ja kastella kukat, joten ehkä tämän lämpimän kauden selviän. Iltapäiväksi on ennustettu ukkossadetta, joka toivottavasti raikastaa ilmaa.



Treble Tatting

Ninetta Caruson  Kolminkertainen solmu  näytti niin mielenkiintoiselta, että en malttanut olla kokeilematta. Lankavalintaa en taas tehnyt ollenkaan; sukkulassa oli helmilankaa ja kokeilin sillä. Ei ollut helpoin lanka tähän solmuun. Teinkin sitten toisen valkoisesta virkkauslangasta. Siitä tuli vähän siistimpi, mutta ehkä vielä pitäisi harjoitella. Solmu on hauska, muistuttaa vähän virkkauspylvästä ja vaikuttaa kovin käyttökelpoiselta.  Kiitos Ninetalle sain oppia uuden tekniikan



Virkkauslangasta valkoinen kuvio


Kun katson tuota valkoista, vähän onnistuneempaa kuviota, niin siitä tulee mieleen joku kansanomainen/kansallispuvun koru, tästä voisi saada kauniin riipuksen tai rintaneulan.





8 kommenttia:

  1. You did a beautiful motif, I really want to try this too🌿🌹🌿

    VastaaPoista
  2. Good for you. I tried it but need to work on the technique before I can tat a motif like this.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. It was not easy. At first I had a needle to help when I tightened a knot.

      Poista
  3. Kiitos vielä vinkistä! Tämä oli kiva oppia käpyilykahvilassa.

    VastaaPoista
  4. You did a fabulous job on the treble tatting!!! :)

    VastaaPoista