sunnuntai 4. elokuuta 2024

Käpypitsikukkahattu

 

Kolme käpypitsikukkaryhmää hatussa


Kesän kukkahattuun tuli kolme kukkaryhmää ja käpypitsinauha. Oikeastaan jokainen kukkaryhmä olisi yksin riittänyt hatun koristeeksi, joten nämä kukat olisivat hyvin riittäneet kolmeen hattuun. Mutta kuin kukkia oli paljon, laitoin ryhmät hattuun.

Kukkaryhmät

Punainen ryhmä:
Punaisten ruusujen ryhmässä on Mary Koniorin ruusu ja tumman punainen ruusu, johon ei ole ohjetta. Tämä ruusu sopii kyllä tähän, mutta tuskin itsenäisenä ruusuna mihinkään. Kokeilin tehdä kuperia terälehtiä, mutta opin, en kokeile enää. Lisäksi ryhmässä on kaksi pientä ruusua.

Keltainen ryhmä:
Keltainen kukkaryhmä on koottu Jennifer Williamsin ruusun ympärille. Tämän ruusun ohjeeseen sisältyy myös ohje ruusun lehteen. Lehtiä käpyilin yhteensä 16 kpl tähän hattuun. Lehdet on nauhan kanssa samaa väriä, mutta langan paksuudet vaihtelevat Lizbeth 20 ja 40 välillä, jolloin lehtiä on kahta kokoa. 

Tähän ryhmään liitin pidempään kaapissa lojuneen kukkaketjun, joka on tehty japanilaisesta kirjasta ja siinä on runsaasti helmiä. Perhosen taakse käpyilin pienen keltaisen ruusun täydentämään keltaista ryhmää. Perhonen on parin vuoden takaa ja siinä on kaksi pientä kristallihelmeä.

Oranssi-valkoinen ryhmä:
Oranssit ja valkoiset kukat ovat tämän kesän käsitöitä. Valkoiset ruusut ovat luotto-ohjeella, jolla olen käpyillyt ruusuja usein ennenkin. Tällä kerralla lisäsin ruusuun oranssin keskustan. Samaa oranssia lankaa käytin sydänaiheisissa kukissa, joiden keskelle lisäsin valkoisia helmiä


Viimeistely


Kun nyt liitin kaikki kukkaryhmät samaan hattuun, niin tuntui sopivalta yhdistää ryhmät toisiinsa pienillä kukilla:

Valkoiset kukat on käpyilty pitkistä nirkoista 


Myös violetit kukat on käpyilty pitkistatä nirkoista.


Ensimmäiseen ei ole ohjelinkkiä, mutta violetit kukat on käpylty Karen Cabreran ohjetta soveltaen. Kukat ja vanhan olkihatun uudistaminen on ollut tämän kesän urakkana, syksyllä oletan teeman vaihtuvan. Nyt on kuitenkin vielä kesää ja kukkahattusäitä jäljellä.


8 kommenttia:

  1. Niin kauniit kukat. Pitääpä ottaa selvää, mikä tuo tekniikka on 🤔 Noitahan voi sijoitella vaikka minne 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekniikkaan jää helposti koukkuun. Netistä löytää ohjeita palasina ja joskus opistoissa on kursseja. Tein myös nettialustalle johdonmukaisesti etenevän suomenkielisen kurssin ajatellen, että siinä on kokonaisuus kuten kirjassa tai kurssissa, nyt siellä on perusasioita, tarkoitus on jatkaa kunhan ehdin. Sitä voisin suositella https://kapypitsikurssi.thinkific.com/
      Katsoin, että sinulla on kiva blogi elämästäsi. Kuvat on tosi kauniita ja taitavasti otettuja.

      Poista
  2. That’s gorgeous! And means you’ll have summer flowers in winter too. Perfect way to use the flowers.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The hat is nice. Now I'm wondering if it's just a party hat and if I should buy another one for everyday use. Maybe I'll get used to this style in everyday life as well. 🤔👒

      Poista
  3. Very beautiful summer hat!!! :) Beautiful floral embellishments!!! :)

    VastaaPoista
  4. Thank you, I'm glad you like it !

    VastaaPoista