perjantai 23. syyskuuta 2016

Japanilaisia kukkia

3D- kukkiaSyksy etenee, mutta viivyin vielä hetken kesän väreissä ja tein kukkasia.

Terachi Yuukon kukkatekniikka herätti uteliaisuuteni ja lopulta ostin hänen viime marraskuussa julkaisemansa kirjan ”3D Flower Tatting”. Valmiita malleja on kirjassa vain kuusi, mutta niistä saa hyvin selville mistä kukkatekniikassa on kysymys. Värivalinta lähti vihreästä langasta, koska sitä oli riittävästi sukkulassa jo valmiiksi. Kyseisen vihreän pariksi valikoitui tällä kerralla keltainen. Malliksi valitsin kirjan toisen mallin, nimeltä Cherrysage. Kirjan kukat oli tietysti tehty punaisella, mutta minun punaiset lankani olivat lähempänä joulunpunaista, joten valitsin toisin. Helmet ovat suurehkoja tuohon malliin, mutta pienemmät eivät sopineet väreihin.


Ajattelin ensin, että kukkanauha voisi toimia rannekoruna ja tekisin siihen vielä korvakorut pariksi, mutta kukista tuli melko painavia. Olen muutenkin huono käyttämään rannekoruja, joten luovuin ajatuksesta. Kukat koristavat jatkossa ehkä jotain kynttilänjalkaa, tai sitten keksin sille paremman käyttötarkoituksen myöhemmin. Kokeilu oli kuitenkin kiinnostava ja yritän uudestaan, kun olen löytänyt sopivan värisiä pienempiä helmiä tai sitten nykyisiin helmiini sopivampia lankoja.Marja

 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

5 kommenttia:

 1. Todella kaunis, sopii ihan vaikka pöydälle koristeeksi.

  VastaaPoista
 2. Tämä olikin minulle aivan uutta.
  Varmasti löydät erilaisia käyttötapoja tälle, vaikkapa juhlapöydän kattaukseen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Tuija ja Sinikka. Kauniiden esineiden katselusta tulee hyvälle mielelle, joten kukatkin ovat hyvin tarpeellisia, missä siten ovatkaan :)

  VastaaPoista
 4. Fabulous !!! The colours are so happy, too.

  VastaaPoista