sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Käpypitsiruusu Mary Koniorin ohjeella

 


Käpypitsiruusu Mary Koniorin kirjasta.



Luin lehdestä, että pohjolan viileys houkuttelee tänne turisteja, minusta lämpötila tuntuu kuitenkin tukahduttavalta helteeltä. Lämpöasteet ovat pysytelleet alle 30 °C, silti on mukavaa hakeutua Kymijoen virtaavan veden, puiden ja tuulen lähelle päivän lämpimimpänä hetkenä. Talvella kylmä pakkanen saa muistelemaan kesää ja kesällä lämpö saa etsimään tuulta. Neljä selkeästi erilaista vuodenaikaa on kuitenkin  rikkaus elämässä, vaikka vaatiikin lähes jatkuvaa sopeutumista.

Kesäkukkien käpyily jatkuu edelleen. Pilvisenä päivänä on mukavaa istua sisällä ja käpyillä. Ohje löytyi kirjahyllystä, ja tarkemmin Mary Koniorin kirjasta "Tatting with Visual Pattern" vuodelta 1992.

Kukassa käytetty lanka on Lizbeth 20. Kukka kaipaa kovetusta. Käpyptsiruusu on mielestäni melko korkea vaikka laitoinkin kukkapohjasta langan läpi ja kiristin napakasti, ehkä kovetettuna saan muotoiltua paremmin. Tässä vaiheessa ruusussa ei ole kovetusta eikä vartta. Toivon tämänkin päätyvän asetelmaan, jonka kukat ovat varrettomia.



Joen kuohuja ja metsää joen rannoilla.


Kiireetöntä kesäpäivän viettoa tyynessä poukamassa




6 kommenttia:

  1. Your rose is really beautiful. I guess each season has aspects to enjoy and some to lament.

    VastaaPoista
  2. Lovely rose! You can make a gorgeous, everlasting bouquet with all these flowers!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, I'll try to get it into the tatters meeting next week. 💐

      Poista
  3. Very beautifiul tatted rose!! :)

    VastaaPoista