sunnuntai 14. elokuuta 2022

Käpypitsiketjusta koruksi

 

Korusetti virkkauslangastaSyksy etenee edelleen hellelukemissa. Viime viikolla tein markkinoilla ketjua virkkauslangasta. Nyt ajattelin jatkaa ketjua. Raumalla käpyilin pieniä koruaihioita, nyt tein niistä korvakoruja jatkamalla samaa aihetta kuin rannekorussakin.

 Virkkauslanka tuntuu tosi paksulta ja odotan jo ohuempien lankojen työstämistä. Piti vain saada valmiista ketjusta koru ja jatkoin paksulla langalla. Ajattelen, että korusta ei tullut ollenkaan hullumpi, se voisi olla jopa siisti ohuella langalla toteutettuna. 

Koru

Mutkalle taitetut renkaat tuntuivat sopivan toisiinsa kietoutuneihin ketjun renkaisiin. Laitoin siis koruun mutkaa toisensa jälkeen, toki siitä tuli erikoinen lopputulos, mutta tavallaan ihan hauska. Saatan jopa käyttää joskus tätä paksua korua.

Korvakoruihin tein ensin kaksi mutkarengasta kumpaankin, mutta sitten tein toisen parin yhden renkaan lisäyksellä. Taidan pitää enemmän tästä yksinkertaisemmasta  vaihtoehdosta. 

KorvakoruaihioKeskiaikapuvusta vielä

Pesin puvun ja suunnittelen sen korjaamista tulevaa käyttöä varten. Puvun sivuilla ei ollut varsinaisia nyörejä, vain valkoiset pellavalangat, jotka olisi hyvä vaihtaa kestävämpään ratkaisuun. Ajattelin kiertää pellavalangasta nyörit. 

Toinen ongelma oli pitkät helmat, joita talloin ja yritin varoa torilla. Korjausmenetelmäksi ei oikein sovi korkokengät keskiajan hengessä, joten helmaa täytyy lyhentää. Tämä projekti on aivan välttämätön, ennen puvun varastoimista ensi kesää varten.


Keskiaikamekko, -alusmekko ja -huivihattu


Pääntien reunassa peittelin epätasaista käsin ompelua lisäämällä koristeompeleen hamppulangasta, koska ei nyt sattunut olemaan paksumpaa pellavalankaa valkaisemattomana. Ehkä hamppukin oli luonnonkuituna keskiaikainen materiaali.
Valokuvien väreissä oli taas haastetta, enkä oikein onnistunut kuvaamaan oikeaa väriä puhelimella enkä kameralla, tästä olen pahoillani.


Hamppuommel2 kommenttia:

  1. The jewelry looks very intricate, clever. Thanks for showing more of the costume. Yes, I think hemp would be an appropriate fiber for mending it.

    VastaaPoista