sunnuntai 21. elokuuta 2022

Käpypitsiä ja Miyuki-helmiä

 

kaulakoru Lecosedellaanto - kanavalta


 

Järjestelin tänään suurimman osan käpyilylangoistani, suurimman osan siitä syystä, että olen aivan varma, että lankoja löytyy  lisää sitä mukaa kun siivoan. Vanhin tyttäereni vei huonekaluja ja tavaroita muutettuaan opiskelupaikkakunnalle, joten minä sain käyttööni huoneen  ja kaappitilaa. 

Olen haaveillut, että minulla olisi joskus kaikki langat samassa paikassa ja järjestyksessä. Nyt lajittelin langat paksuuden mukaan eri laatikoihin ja uskon, että inventaarion tekeminen on jatkossa helpompaa ja uudet hankinnat helpompi suunnitella. 


Kaulakoru

 Huomasin markkinoilla, että minulla ei ole juuri myytäviä kaulakoruja ja ajattelin tehdä muutaman ennen seuraavia käsityömarkkinoita. Valitsin siis syksyn teemaksi yksinkertaiset ja suhteellisen nopeasti valmistuvat  kaulakorut, joilla saisin runsautta myyntipöydän ilmeeseen.
 
Muistin tämän vanhan koruohjeen, josta olen joskus nähnyt kuvan muunnoksesta kaulakoruna. Ohjevideo neulatekniikalla, itse tein sukkulalla. Muokkasin siis ohjetta siten, että joka toinen kaari on lyhyempi ja joka toinen kaari on pidempi, jolloin nauha taipuu helpommin kaulaan sopivaksi. 

Minulla ei ollut sopivaa ketjua, joten tein ketjun renkaista. Pelkään, että ketju ei ole kestävä, mutta vaihdan sen kunhan saan ostettua hopeisen ketjun. Lukkokoin oli hiukan suuri, mutta taas ainoa vaihtoehto. 

helmet

Helmiksi valitsin Miyuki-helmet. On hienoa käyttää helmiä, joilla on tarina ja pitkä historia. Seiichi Katsuoka ihastui lasihelmien kauneudesta ja omistautui helmien kehittämiselle v. 1949. Innostus tarttui hänen poikaansa Hiroshiin, joka laajensi mallistoa. Kauniista helmistä ja innostuksesta syntyi Japanin ensimmäinen massatuotantona helmiä valmistava yritys.
Lisää Miyuki - helmistä ja helmityötarvikkeista yrityksen sivuilta.

 

 

 

2 kommenttia:

  1. Lovely necklace. It always feels good to have threads and yarns organised,though mine never stay that way for long!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks for the comment, hopefully this time my yarns stay where I ask them to stay. 🙂

      Poista