sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Keltainen käpypitsiperhonen

 

Helteet hellittivät hetkeksi ja viileä tuuli virkistää. Kun sadetta on ollut vain muutaman ukkoskuuron verran, niin helle on ajoittain tuntunut tukalalle. Suomen kesään eivät oikein näin pitkät hellejaksot sovi. 

Ulkoilu on ollut mukavaa vain iltahämärässä, kuuman paahteen jälkeen. Ilta-aika on hyvä ulkoiluaika myös korona-altistusten kannalta, koska muita liikkujia on silloin vähän. Minulla tosin taitaa olla vielä immuniteetti sairastetun taudin jälkeen ja riski pieni.

Käpyilin perhosen, koska perhoskokoelmani ei ole juuri kasvanut tänä kesänä. Aiempina kesinä pitsiperhosia on syntynyt runsaammin. Olen yrittänyt kerätä käpypitsiperhoset samaan rasiaan, mutta en ole vielä onnistunut ihan kaikkia sinne pyydystämään.

Vaikka kuinka teen inventaariota ja järjestän pitsejä, aina on joku pitsi väärässä paikassa. Minulla ei ole käpyilytarvikkeille ja pitseille omaa kaappia, vaan säilytysjärjestelmä on hajanainen. Onko sinulla joku hyvä ja omaperäinen ratkaisun järjestyksen aikaansaamiseksi? Kuulisin mielelläni uusista tavoista hallita kaaosta.


Perhonen


Hain ohjeen internetistä Jennifer Willliamsilta, joten ohje löytyy linkin takaa.

Vartalo on ohjeen mukaan tarkoitus tehdä jaetusta renkaista. Minä tein yhden langan ketjulla, joten siitä ei tullut ihan yhtä napakka kuin ohjeessa. Jos tekisin uuden, niin tekisin jaetuista renkaista. Yhden sukkulan ketjussa renkaat yhdistyvät toisiinsa vain yhdellä langalla, jolloin se ei pysy muodossa kuten jaettu rengas, jossa yhdistäviä lankoja on kaksi.

Kuvan perhonen on kovettamatta. Kovettamalla saan perhosen vartalon suoraksi, mutta se ei ole käpyilyn perimmäinen idea. Hyvä napakka pitsi säilyttää muotonsa ilman lisäkäsittelyitä. Tässä olisi ollut järkevää seurata ohjetta, eikä vain ottaa käteen valmista sukkulaa ajatellen, että onnistuuhan se tästäkin.

Kuvasin perhosen vanhalla kukkalautasella.


2 kommenttia:

  1. Yes, conventional split rings make a sturdier line than single shuttle ones. It’s a pretty butterfly and I love the way you’ve displayed it. Thread and yarn collections seem to lend themselves to chaos. I have some plastic biscuit containers to store thread in.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for the comment. One day I get everything in order and the butterfly collection in one box.

      Poista