sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Kesäkukkakoruihin käpyilty manteleita

 

Korukukat kristallilautasella kuvattuna.


Kesähelteet vain jatkuvat. Kesän kukat kukkivat. Meillä on jopa saatu sadetta silloin tällöin niin, että luonto ei aivan kuivu. Tein kesäkukkakorvakorut yhä edelleen kevään käpypitsiliinan sukkuloita tyhjentämällä. Voimakas oranssinpunainen väri sopii kesäkukkiin ja valkoinen vielä korostaa kukan kirkasta väriä.

Käytän harvoin tappikorvakoruja ja vielä harvemmin pyöreitä koruja, mutta näihin olen tyytyväinen. Nämä korut tuntuivat ihan omilta heti kun sovitin. Luulen, että näistä tulee loppukesän suosikkiasusteeni.

 

Mantelit

Minun epätasaiselle luonteelleni tasaisen mantelin tekeminen on aina haaste. Siksi kävi tälläkin kerralla niin, että aloitin ja kolmen mantelin jälkeen leikkasin langat poikki ja aloitin uudestaan. Harjoitusmantelit olisi voinut tehdä ihan muuten vain ennen kuin aloittaa varsinaisen työn.

Minä luotan muistiini ja tasaiseen käsialaani ja aloitan mantelityöt aina reippaasti luottaen, että mantelit ovat heti kauniita. Aloitan työt yleensä kuitenkin kaksi tai kolme kertaa, ennen kuin olen tyytyväinen mantelin tasaisuuteen. Onko sinulla jotain tiettyä tekniikkaa, johon täytyy totutella aina uudestaan ja uudestaan?

 


Mantelikukat

Korujen ohje on Dagmar Pezzuton malli joka löytyy Georgia Seitz sivulta PDF - linkkinä..  Nirkot ovat ohjeessa hyvin tasaiset, koska niiden tekemisessä on käytetty apuna hammastikkua. Minä tein taas käsivaraiset nirkot, ja lopputulos oli sangen eläväinen. En vaan malttanut lähteä etsimään hammastikkuja, kai niitä olisi kaapista löytynyt.

Muutoksena alkuperäiseen ohjeeseen

 •  pieni rengas helmen alla antamassa ryhtiä kukalle. Kukkien tasaista pyöreää muotoa varmistin myös kovettamalla terälehdet tasaisen pyöreään muotoon samalla vahvemmalla kovetteella kuin kruunussa viime viikolla.
 • Tein ohjeesta vain ensimmäisen kerroksen. Alkuperäisessä ohjeessa on kaksi kerrosta terälehtiä. Toisen kerroksen terälehdet nousevat pystyyn kukan keskelle.
 • Ohjeen ensimmäisessä kerroksessa on kuusi terälehteä, minulla 7, jotta sain kukkaan vähän runsautta ja pääsin irti symmetriasta.


Korun koko korvassa.

Lankana edelleen Lizbeth 40 ja kukan halkaisijaksi tuli n. 2 cm, joka on minulle sopiva tappikorukuvion koko. Olen katsellut tätä käpypitsikukkaohjetta joskus aiemmin ajatellen, että tämä sopisi vappu - teemaan kun muistuttaa muodoltaan hyrrää tai vesiratasta, joka pyörii lakkaamatta eteenpäin. Nyt kuitenkin kirkkaalla värillä sain siitä kesäkukat.
5 kommenttia:

 1. Love it !!! Your colour scheme reminds me of the night-flowering jasmine with orange stem and white petals.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for the comment, nice when you like my favorite jewelry. It is a pity that jasmine does not live here in the north. We grow Philadelphus lewisii instead. It does not have an orange although the flower resembles jasmine. You have more colors in the south.

   Poista
 2. Really lovely, just right for summer earrings!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I think a bit of the summer sun was stored in these jewelry. Maybe it warms up in the winter, needs to be tested.

   Poista